maak-op-een-slimme-manier-gebruik-van-vpn
maak-op-een-slimme-manier-gebruik-van-vpn

Maak op een slimme manier gebruik van VPN

Het gebruik van VPN wordt alsmaar populairder en dat is niet zonder reden. Waar de voordelen binnen organisaties misschien al duidelijk zijn, blijkt VPN ook voor particulieren verschillende voordelen met zich mee te brengen. Het vinden van betere vliegprijzen en het uitbreiden van het film- en serie aanbod op Netflix bijvoorbeeld…

VPN (Virtual Private Network) is een versleutelde dataverbinding die je legt tussen het apparaat dat je gebruikt en een VPN-server. Ben je verbonden met deze VPN-server? Dan verloopt het verkeer van je apparaat via de server voordat het internet bereikt wordt. VPN-verbindingen worden vaak gebruikt binnen organisaties om een lokale verbinding te maken op externe apparaten. Maar… Ook voor particulieren brengt VPN verschillende voordelen met zich mee.

De voordelen van VPN

#1 Je verbergt je identiteit

Maak je een VPN-verbinding? Dan ziet niemand anders de gegevens die je via je internetverbinding verstuurt of ontvangt. Het IP adres van de server is zichtbaar en that’s it. Je blijft gewoon lekker anoniem!

#2 Je blijft veilig online

Wifi-netwerken zijn gemakkelijk op te sporen voor hackers. Met een VPN-verbinding maak je het hackers echter een stuk moeilijker. Al je gegevens zijn versleuteld! Hackers… eat your heart out!

#3 Je kunt geografische blokkades omzeilen

Om Ziggo.go en RTL te kijken, moet je in Nederland zijn. Om het Amerikaanse Netflix aanbod te kunnen zien, moet je in Amerika zijn. Veel diensten hebben alleen in bepaalde landen de rechten gekocht om programma’s uit te zenden, waardoor mensen tegen deze geografische blokkades aanlopen. Tijd om deze blokkades te omzeilen!

#4 Je kunt geblokkeerde webpagina’s bekijken

Nieuwsberichten, Facebook, Twitter en dergelijke zijn niet in alle landen vanzelfsprekend. Als je in een land bent waar dit soort pagina’s gecensureerd worden, kun je ze met een VPN-verbinding toch bekijken! Je kunt immers verbinding maken met een server buiten het land.

#5 Je vermijdt toezicht

Dat er toezicht is op het internet wordt niet onder stoelen of banken geschoven. Controlerende autoriteiten, websites die je cookies volgen, hackers op zoek naar “kansen”… Je online gedrag is toegankelijk voor velen. Versleutel je verkeer en vermijd al die toezicht!

#6 Je kunt besparen

Diensten zijn vaak verschillend geprijsd in verschillende landen. Woon je in Nederland en wil je een vlucht boeken naar India? Dan is deze zelfde vlucht vaak goedkoper wanneer je in India woont. Vliegtickets zijn een typisch voorbeeld van producten die overal anders geprijsd zijn. Het downloaden van een VPN-dienst helpt je om goedkopere tickets te vinden!

Welke VPN-dienst werkt voor mij?

Wil je een VPN-aanbieder gebruiken? Ga je dan voor een gratis of betaalde dienst? En welke dienst dan precies? Met welke factoren moet je rekening houden? Onder andere de veiligheid, snelheid en je doel zijn van groot belang. Vergelijk verschillende aanbieders bij VPNexpert.

Wat betreft de veiligheid is het belangrijk dat je een aanbieder kiest waarbij je zeker anoniem blijft. Mocht je verbinding om de een of andere reden verbroken worden, dan hebben goede VPN-diensten als NordVPN een zogenaamde kill switch die ervoor zorgt dat je internetverbinding volledig wordt beëindigd. Lees in een NordVPN review wat deze aanbieder nog meer te bieden heeft!

Wat betreft de snelheid geldt eigenlijk: hoe meer servers een aanbieder heeft, hoe meer snelheid je kunt verwachten. Tenslotte moet je een aanbieder kiezen op basis van wat je ervan verwacht. Wil je bijvoorbeeld in het buitenland Nederlandse televisie kijken, dan heb je wel servers in Nederland nodig.

Geniet van de voordelen van een goede en veilige VPN-verbinding, enjoy goodlife!

Vind meer computernieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife