thuiswerken-heb-jij-de-juiste-voorzieningen-in-huis
thuiswerken-heb-jij-de-juiste-voorzieningen-in-huis

Thuiswerken: Heb jij de juiste voorzieningen in huis?

Door de coronacrisis zijn veel mensen genoodzaakt om zoveel mogelijk te thuiswerken. We moeten onze kantoorspullen verzamelen en onze home-office zo efficiënt mogelijk inrichten. Sommige van ons zijn inmiddels gewend aan de situatie en andere strugglen nog steeds met het vinden van een goed ritme. Helaas weet niemand op dit moment hoelang deze situatie nog aan gaat houden. Maar inmiddels is er gelukkig een stip op de horizon met de vaccinaties. Tot die tijd zullen we het ons allemaal zo makkelijk en comfortabel mogelijk moeten maken. Maar ook zullen we moeten investeren voor de lange termijn, want ook na de crisis willen veel bedrijven het thuiswerken blijven voortzetten. Gemiddeld zegt een full-time werknemer het liefst twee of drie dagen in de week op kantoor te werken, en twee dagen thuis.

Ergonomisch thuiswerken

Hoe jij je thuis kantoor het best kunt inrichten hangt allereerst af van de ruimte die je beschikbaar hebt. Als je in een relatief klein appartement woont met (g)een slaapkamer, dan is er wellicht geen plek voor een bureau. Heb je wel ruimte voor een bureau? Dan is een verstelbaar bureau het ultieme comfort. Met een verstelbaar bureau kun je namelijk ook staand werken. Zo nu en dan staan of of lopen is bevorderend voor je gezondheid! Steeds meer onderzoek wijst namelijk uit dat zitten het nieuwe roken is. Bovendien is het belangrijk dat je een goede verstelbare bureaustoel hebt die je kunt afstellen op jouw lengte.

Ergonomie is het aanpassen van de omgeving aan de mens.

De perfecte home-office

Alle mensen die normaal gesproken een kantoorbaan hebben en nu zullen moeten thuiswerken hebben natuurlijk laptops, muizen, computerschermen en toetsenborden nodig. Wellicht heb je ook nog oortjes of een koptelefoon nodig voor de vele Teams, Zoom en Skype meetings. En niet te vergeten: goede koffie om de dag op te starten.

Extra Thuiswerk Tips:

  1. Plaats je laptop op een laptopverhoging, hierdoor zul je eerder voorkomen dat je rug- of nekklachten zult krijgen door een slechte houding.
  2. Koop een noise canceling koptelefoon als je buren aan het verbouwen zijn of als je de kinderen thuis hebt zitten.
  3. Een feit is dat planten op kantoor zorgen voor 20% minder ziekteverzuim onder werknemers. Planten zorgen voor een aangename werkomgeving, leiden tot een betere concentratie en een hogere luchtvochtigheid. Reden genoeg om planten in je home-office te plaatsen.
  4. Met een externe harde schijf kun je extra opslagruimte creëren en kun je je bestanden veilig met je meenemen. Mocht je computer crashen dan ben je met een harde schijf safe!

Fijn thuiswerken doe je met onze 4 tips voor thuiswerken, enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over gezondheid en lichaam? Lees dan verder op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.