de-opkomst-van-wedden-op-esports
de-opkomst-van-wedden-op-esports

De opkomst van wedden op esports

Dat de afgelopen jaren de esports flink in populariteit gestegen zijn is voor veel mensen geen nieuws meer. Er zijn nog nooit zoveel professionele gamers geweest als op dit moment en dit aantal blijft nog steeds flink stijgen. De evenementen rondom de esports groeien daarmee ook flink door. De hype lijkt vanuit Azië nu echt officieel naar Europa over te waaien. Door de vele bezoekers worden er steeds grotere sponsors aangetrokken. Dit resulteert weer in meer prijzengeld voor de gamers, waardoor het ook steeds populairder wordt om op esports te wedden. Maar hoe begin je precies met wedden op esports en waar moet je op letten zodra je begint?

[divider]De opkomst van wedden op esports[/divider]

De populariteit van Esports

Waar in 2012 nog slechts 134 miljoen mensen naar esports keken, waren dat in 2018 al 395 miljoen kijkers. En dit zijn lang niet allemaal mensen die het voor het vermaak eens toevallig een kans gaven. Frequente kijkers die de esports op de voet volgen vormen 173 miljoen van de totale kijkers. Daarbij wordt verwacht dat de markt voorlopig nog flink zal blijven groeien. Vooral omdat er steeds meer vrouwelijke gamers bijkomen en omdat de streams van toernooien steeds toegankelijker worden. Het stereotype beeld van de gemiddelde esports-kijker was altijd gedomineerd door het mannelijke geslacht. Maar uit vele onderzoeken blijkt dat dit ook in verandering aan het komen is. Uit een onderzoek in 2018 blijkt zelfs dat al 30,6% uit vrouwelijke kijkers te bestaan en dat de komende jaren met 3% per jaar zal blijven stijgen.

Wedden op online wedstrijden

Er zijn op verschillende esports te wedden: van grote multiplayer spelen in battle arena’s, tot one-person-shooters en real-time strategiespellen. De meest populaire games waarop gewed wordt zijn toch wel Counter-Strike GO, DOTA2, League of Legends en FIFA. En niet iedere persoon die wed is zelf ook een speler, het blijkt dat veel mensen het vooral een extra toevoeging vinden op de spanning van het volgen van de wedstrijden. Het maakt het natuurlijk allemaal nog spannender als je er ook wat geld mee kunt winnen.

Wedden op FIFA

Je hebt het misschien zelf al gemerkt in je sociale kring: vrienden die niet meer een televisie voetbalwedstrijd kijken, maar liever kijken naar een FIFA-wedstrijd online. Het beste is dan ook te beginnen met wedden op een spel waar je zelf al wat verstand van hebt. Dit zodat je de verschillende kwaliteiten die nodig zijn beter kunt beoordelen. Voor veel mensen is dit FIFA, omdat vele FIFA fans niet alleen verstand hebben van het spel, maar ook van de “echte” voetbalwereld. Een erg makkelijke manier om met FIFA weddenschappen te beginnen is bij Vulkanbet. Vulkanbet is een bookmaker in de vorm van een overzichtelijke website met een enorme hoeveelheid wedstrijden om uit te kiezen om je eerste slag te slaan. Daarbij kun je niet alleen weddenschappen aangaan op de wedstrijdwinnaar. Maar kun je ook weddenschappen af sluiten op de toernooi- en groepswinnaar, en om extra spanning toe te voegen kun je ook live weddenschappen plaatsen, bijvoorbeeld waar je denkt dat het eerste doelpunt gescoord zal worden. Wij raden echter aan daar pas mee te beginnen zodra je al wat meer ervaring hebt en een goed inzicht hebt op de verschillende spelers.

Speel een FIFA finale mee en maak kans op de beker, enjoy goodlife!

[divider]FIFA finale[/divider]

Ontdek meer game nieuws voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.