Pokémon GO
Techspot

Pokémon Go

Lets’ go met Pokémon Go, de nieuwste game uit de reeks Nintendo klassiekers die je als App op je smartphone kan downloaden. Gaat het jou lukken om ze allemaal te vangen?

Pokémon GO, de nieuwe hit?

Pokémon Go is een augmented-realitygame, waarbij van de camera van de smartphone wordt gebruikgemaakt. De ontwikkelaar Niantic zegt bij de release al dat de servers de enorme stroom aan nieuwe gebruikers niet aan kan, een enorm succes dus! Zelfs in Nederland spelen al velen deze game, nog vóór hij in Europa uitkomt. Deze game is in Nederland via een omweg te downloaden. Zo kan je voor Android een speciaal bestand downloaden om toegang te krijgen tot de game en kan je voor iOs vanuit een Amerikaanse App Store alsnog de game downloaden.

Moderne klassieker!

Het doel van Pokémon GO is om alle Pokémon’s te vangen: Gotta Catch ‘Em All! De game kwam in 1995 nog voor de old-skool Gameboy (je weet wel die huge-machine) uit als Pokémon Rood en Blauw. Nu ruim twee decennia verder, maakt het zijn rentrée op de smartphone. Een te zieke game waarbij je echt van in beweging komt.

Toen ik hem downloadde dacht ik dat ik dat nooit zou doen, maar niets bleek minder waar. Juist als je nieuwe Pokémon wilt vangen en naar de PokeGym wil gaan, moet je de deur uit. Misschien dan toch een oplossing om die stoffige gamers het huis uit te krijgen? Anyways, erg leuk! Zo vind je bijvoorbeeld water Pokémon’s aan het water en gras Pokémon’s in het park. Deze game maakt namelijk via GPS gebruik van Google Maps, je gyroscoop (dat ding in je telefoon dat bewegingen traceert) en je camera om je te laten genieten van een nieuwe game-experience.

Tips voor Pokémon GO

  1. Let op de weg, voorkom ongelukken;
  2. Zet Battery Saver in het menu aan;
  3. Gooi je Pokébal met effect (een boogje);
  4. Gooi op het juiste moment (klein rondje);
  5. Claim PokéCoins bij de gym (klik op schild).

Veel plezier met Pokémon GO, wie weet strijden we nog tegen elkaar. Catch ‘em all, enjoy Goodlife!

Pokémon GO Footage

Ontdek meer games op lifestyle nieuws blog voor mannen mensgoodlife.