4-voorjaarstips-voor-het-klussen-in-de-tuin
4-voorjaarstips-voor-het-klussen-in-de-tuin

4 voorjaarstips voor het klussen in de tuin

De winter komt ten einde en de lente staat weer voor de deur. Het wordt wat langer licht, de zon wordt krachtiger, dieren komen uit hun winterslaap en ga zo maar door… Het voorjaar betekent ook dat er wat (onderhoud)klussen in de tuin gedaan kunnen worden. Je wilt immers wel kunnen genieten van je tuin als het weer het straks weer toelaat. Schone tegels, gezonde planten… Helaas gaat dat niet vanzelf. In dit blog vind je vier klussen voor in de tuin die je dit het voorjaar wilt doen.

#1 Verzorg je vijver

Heb je een vijver in je tuin? Dan is het nu tijd om deze een onderhoudsbeurt te geven. Maak de vijverpomp en -filter schoon en check of er nog extra zuurstofplanten nodig zijn (misschien zijn een aantal zuurstofplanten de winter niet goed doorgekomen). Het is belangrijk om voldoende zuurstofplanten in je vijver te hebben om zo het water helder te houden. Ook zullen de vissen weer vaker naar het oppervlak komen wanneer het wat warmer wordt, voeren maar!

#2 Bouw de schuur van je verlanglijstje

Mis je nog steeds die handige én mooie houten schuur in je tuin? Dan is het tijd om deze eindelijk eens te gaan bouwen! Een goede voorbereiding hierbij is belangrijk… Je wilt er immers niet achterkomen dat je spiksplinternieuwe schuur lekt of inzakt na een tijdje. Denk aan zaken als de afmetingen, of je een vergunning nodig hebt of niet, welke fundering je zult gebruiken, hoe je dak eruit moet zien, of er ramen in komen, hoe je de isolatie voor je ziet en ga zo maar door. Laten we beginnen met een goede bouwtekening!

#3 Zelf compostbakken maken

Heb je een grote of kleine tuin? Veel of weinig planten? Het maakt eigenlijk helemaal niet uit want zelf composteren geeft in elke tuin voldoening. Een compostbak maak je gemakkelijk in een paar stappen. Bepaal de afmetingen en zet deze uit op de grond, boor in elke hoek in de grond een gat en zet hier ronde palen in en graaf vervolgens een sleuf tussen de palen van ongeveer 15 cm diep. Knip het gaas op maat en sla de randen met krammen vast tegen de palen. 

#4 Terras schoonmaken

De terrassen hebben het een en ander moeten doorstaan in de winter en dat is vaak ook te zien. Groene tinten, vuile tegels… Het is tijd om de tegels onder handen te nemen met de juiste middelen. Een hoge drukreiniger geeft bijvoorbeeld op korte termijn mooie resultaten, echter beschadig je je tegels flink en zit je op langere termijn dus met de gebakken peren. Gebruik liever een bezem of schrobber en wat schoon water om je tegels te reinigen.

Ontdek de 4 voorjaarstips en klus als een baas in jouw tuin, enjoy goodlife!

Ontdek meer interieur nieuws op het lifestyle voor mannen nieuws platform mensgoodlife.