de-badkamer-verbouwen-uit-je-dromen
Tan Dahn

De badkamer verbouwen uit je dromen

Als we eerlijk zijn, valt er best mee te leven; een kraan die drupt, de tegels die verouderd zijn en een douchekop die niet echt meer is wat het geweest was. Een verbouwing aan de badkamer is iets waar we best wel even over na moeten denken. Het kost namelijk soms best wat tijd en moeite om de badkamer uit je dromen te maken. Maar zeg nu zelf, iedereen wordt toch blij van de gedachte van een mooie, praktische en schone badkamer?

[divider]De badkamer verbouwen uit je dromen[/divider]

Klussen, Klussen, Klussen

Het is zo ver! Na een lange tijd sparen en dromen is het toch echt tijd om het heft in eigen handen te nemen. Tijd om te gaan klussen in de badkamer. Omdat het om je badkamer gaat, is een lange verbouwing vaak niet handig. Kies dus vooraf wat je allemaal gaat doen en zoek naar producten binnen jouw budget. Zelf klussen kan vaak heel veel geld schelen. Zo kost een installateur of loodgieter al snel 30 euro per uur. Ben je zelf een beetje handig? Kies er dan voor om het sloopwerk zelf te doen en laat het overige werk over een vakman.

Hoe gaat het worden?

Je hebt vast een ideaalbeeld van jouw nieuwe badkamer. Een nieuw zwevend toilet in je favoriete kleur, een aantal spotjes die automatisch aan gaan en ingebouwde boxen, je kunt het zo gek niet bedenken en het is mogelijk. Voor je nieuwe badkamer is het daarom erg belangrijk om te gaan kijken naar de mogelijkheden. Wat vind jij vervelend aan je oude douche? En hoe wil jij het licht in je ruimte hebben?

De praktische badkamer

Nadat je ideeën zo goed als uitgewerkt zijn, kijk je of het haalbaar is. Ook wil je de verbouwing natuurlijk zo praktisch mogelijk aanpakken. Maak eerst een goede schets van je ruimte en bespreek de opties alvast met je loodgieter. Zo wordt als voorbeeld een grote afvoerpijp voor het toilet vaak als eerste geplaatst. Meestal zit het toilet tegen een buitenmuur en zo dicht mogelijk bij een afvoerbuis met een grote diameter. Hierna kun je met de andere onderdelen van de badkamer gaan schuiven. Meestal worden de douche, wastafel en het bad tegen de muur geplaatst, maar voor mensen met meer ruimte in de badkamer kan het super zijn om je bad in het midden van de ruimte te plaatsen. Ga jij voor dat wauw-effect? TIP: Houd er wel rekening mee dat in dit geval de leidingen ook onder de vloer zullen lopen.

Badkamer-tips van mensgoodlife

Om ervoor te zorgen dat jij snel geniet van je nieuwe badkamer geven wij alvast wat tips mee!

  1. Geef je ruimte sfeer door bijpassende accessoires.
  2. Light it up! Ga voor passend licht in je kamer. Zo kan een sfeerlicht heerlijk zijn voor boven je bad, maar is een heldere lamp vaak erg handig boven de spiegel.
  3. Weet jij maar geen keuzes te maken? Spreek dan een bepaalde datum af met je partner, waarop alle knopen doorgehakt moeten worden.
  4. Ga voor inspiratie eens langs de bouwmarkt in de buurt of neem een kijkje via Pinterest.
  5. Zelf niet zo handig? Vraag eens rond bij familie en vrienden. Vaak zijn zij zo aardig om mee te willen helpen. En dat is nog eens gezellig ook!

Ben jij al klaar voor je nieuwe badkamer? Enjoy goodlife!

Ontdek meer interieur nieuws voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.