Geef jouw keuken een luxe uitstraling!

Of je nu van uitgebreid koken houdt of liever een simpele maaltijd bereid, de keuken is een belangrijke plek in huis waar velen van ons iedere ochtend en avond tijd spenderen. De inrichting en uitstraling verdienen daarom wel wat extra aandacht. Ben jij ook van plan een nieuwe keuken te kopen of kan je huidige keuken wel een upgrade gebruiken? Dan kunnen er veel keuzes op je afkomen. Het is daarom belangrijk dat je vooraf goed weet wat je wilt zodat je zorgvuldig kunt kiezen. Wij helpen je met een stappenplan om jouw keuken een luxe uitstraling te geven.

Stap 1: Meten is weten

De eerste belangrijke stap is het (nauwkeurig) meten van de beschikbare ruimte. Denk goed na of er verbeteringen in de indeling van de ruimte mogelijk zijn. Vervolgens kun je online inspiratie opdoen op Pinterest of Google. Misschien is deze siematic keuken van Goergen keukens wel iets voor jou? Of breng een bezoekje aan een keuken showroom. Zo kom je erachter wat je smaak is. Maak eventueel een moodboard om je inspiratie van luxe keukens te bundelen.

Stap 2: Bepaal je budget

Stel een realistisch budget vast. Dit helpt bij het maken van keuzes en zo voorkom je onverwachte kosten. De gemiddelde prijs voor een keuken ligt tussen de €5.000,- en €20.000. De prijs is onder andere sterk afhankelijk van de grootte, de materialen, het merk van de apparatuur, gadgets en eventuele extra kosten zoals installatie en loodgieterswerk.

Stap 3: Luxe keukenapparatuur

Houd jij van luxe keukens met alles erop en eraan? Tegenwoordig zijn er allerlei slimme gadgets die jou het leven makkelijker kunnen maken. Bijvoorbeeld een slimme koelkast, inductiekookplaat met afzuiging, stoomoven, wijnkoelkast of slimme keukenassistente. Bepaal welke luxe keukenapparaten het beste aansluiten bij jouw behoeften en levensstijl.

Stap 4: Opbergruimte en minimalisme

Hoe minder spullen op en rondom het aanrecht, hoe luxer het eruitziet. Zorg er dus voor dat je keuken over genoeg opbergruimte beschikt. Zodat je keukengerei en kleine keukenapparaten zo veel mogelijk in kasten kunt plaatsen. Tip: ga voor kastdeuren zonder handgrepen. Dit creëert ook een opgeruimde, strakke en luxe uitstraling.

Kwaliteit boven kwantiteit

Stap 5: Finishing touch

Door kleine details toe te voegen kan je keuken er nog nèt wat luxer uitzien. Denk aan design keukengerei, planten, chique zout- en pepermolens, kruidenrekjes en een automatische zeepdispenser.

Succes met inrichten!

Wil je meer weten over lifestyle, interieur en gadgets? Lees dan snel verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.