hebben-jullie-de-badkamertrends-van-dit-jaar-al-in-huis
hebben-jullie-de-badkamertrends-van-dit-jaar-al-in-huis

Hebben jullie de badkamertrends van dit jaar al gezien?

De badkamer is de ruimte waar je je dag begint en eindigt. De gedachte achter deze ruimte is al lang niet meer alleen het kunnen douchen en tandenpoetsen. In onze badkamer willen we tot rust komen, tijd voor onszelf nemen, opladen en ga zo maar door. Tegenwoordig richten we onze badkamers dan ook vanuit een heel ander oogpunt in. In de badkamers van nu krijgen we een ware wellness vibe waar we geen genoeg van kunnen krijgen. 

Voor ieder wat wils want… smaken verschillen

Vanzelfsprekend vinden we allemaal wat anders mooi, willen we ons onderscheiden van de rest en zijn er vele interieurstijlen waarbinnen iets moet passen. Gelukkig kunnen we alle kanten op als we het hebben over badkamers. Voordat je begint met het verbouwen, renoveren of herinrichten van je badkamer is het belangrijk om zoveel mogelijk inspiratie op te doen en te verzamelen. Creëer je eigen moodboard en vergeet in deze fase nog even de praktische kanten, dat komt later.  

Laatste trends in badkamers

Elk jaar zie je verschillende interieurtrends terugkomen en zo ook voor badkamers. Vergeet dan ook zeker niet om de badkamertrends 2023 op te zoeken. Zulke trends kunnen je helpen een richting op te gaan, wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande badkamertrends? 

Imperfecte tegels

Tegenwoordig hoeft het allemaal niet meer zo strak. Rechte lijnen en grijze kleuren voerden voorheen de boventoon, maar nu gaan we voor kleurrijk, handgemaakt en daardoor vaak imperfect. Denk aan kleurrijke elementen, keramische tegels en gedurfde verrassingselementen.

Gebruik van duurzame materialen 

Duurzaamheid speelt op vele vlakken een belangrijke rol en door duurzame materialen als natuursteen en hout te gebruiken speel je hierop in. 

Industrieel

Passen kleurrijke thema’s en materialen niet in jouw smaak. Dan kun je natuurlijk altijd terugvallen op een industriële look. In veel gevallen kun je nog steeds kiezen voor beton, grijs en robuust.

Spiegeltje, spiegeltje…

Geen ronde, vierkante of rechthoekige spiegels meer. We gaan voor aparte en grote vormen die functioneel en ook decoratief zijn.

Metallic

Hoewel het vrij heftig kan klinken, kan je een gaaf effect creëren in je badkamer met metallic elementen. Denk aan kranen, of juist tegels met een metallic gloed.

De bekende zwarte, stalen deur

In veel woonkamers zie je deze deur tegenwoordig terugkomen, om je ruimte op te delen, maar niet kleiner te maken. Waarom zouden we deze deur niet ook in je badkamer brengen? Als deur van je douchecabine?! Juist, dat klinkt fantastisch!

Geef je badkamer een opfrisbeurt met de laatste trends, enjoy goodlife!

Vind meer interieurnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.