hoe-maak-je-je-tuinmeubelen-winterklaar
hoe-maak-je-je-tuinmeubelen-winterklaar

Hoe maak je je tuinmeubelen winterklaar?

In de zomertijd zit je nog lange avonden van de tuin te genieten. Genietend op je tuinmeubelen en staren naar de zonsondergang met een lekker glas wijn. De dagen duren korter als de temperaturen in de buitenlucht verder dalen. Het tuinmeubilair verdient een goede verzorging zodra de blaadjes weer van de bomen vallen. Met de juiste behandeling verleng je namelijk de levensduur van de tafels en de stoelen. De meeste mensen wachten tot de lente voor ze beginnen met soppen of boenen. In het najaar behaal je al winst met een schoonmaak. Aan de hand van een aantal richtlijnen zorg je dat de tuinmeubels overwinteren.

Bijtijds aan de schoonmaak

Haal de emmer, de tuinslang en de borstel maar alvast tevoorschijn. Hartman tuinmeubelen glimmen als je meteen in het najaar een opfrisbeurt doet. De tuinmeubelen raken buiten makkelijk besmeurt met vlekken of andere viezigheid. Een slimme eigenaar verwijdert de plekjes voor het begin van de winter. Anders blijft de smurrie nog maanden op de loungeset of het tuinbankje zitten. De tuinmeubelen houden vocht vast en het duurt langer voor ze weer opdrogen in de zon. Zorg er daarom voor dat je het tuinmeubilair op tijd schoonmaakt voor een mooie start van het volgende zomerseizoen.

Veilig afgeschermd bewaren

Veel huiseigenaren verbergen hun buitenmeubilair onder een doek of een zeil. Na een schoonmaakbeurt dek je de aanwinsten zo zorgvuldig mogelijk af. Het is een aanrader om de tafels en stoelen toch naar binnen te verplaatsen. Op deze manier voorkom je dat ze beschadigd raken door storm, regen of sneeuw. Als vanzelfsprekend ontbreekt het in sommige huishoudens aan de ruimte voor een bergplaats. In de tuin leg je gerust een beschermhoes van hoge kwaliteit over de objecten neer. De verpakking blijft op zijn plaats als je de hoes stevig vastbindt met een touw. Tijdens de koudste maanden verdwijnen ze even uit het zicht, maar in het voorjaar haal je opnieuw volop plezier uit de tafels en stoelen voor buiten.

Lange avonden met glazen rode wijn, maak je tuin winterklaar. Enjoy goodlife!

Lees ook de tips voor een geweldige tuin in de winter op lifestyle blog mensgoodlife.