inspiratie-en-ideeen-voor-de-gevelbekleding-van-je-woonhuis
inspiratie-en-ideeen-voor-de-gevelbekleding-van-je-woonhuis

Inspiratie en ideeën voor de gevelbekleding van je woonhuis

Iedereen heeft wel een beeld van hoe zijn of haar droomhuis eruit moet zien, zowel van binnen als van buiten. De buitenkant van je huis, ook wel de gevel genoemd, zorgt voor een eerste indruk. Ook wanneer je zelf langs je eigen huis loopt, fietst of rijdt, zie je het liefst een fris en aantrekkelijk huis. Kan je gevel wel een opfrisbeurt gebruiken en ben je misschien van plan om gevelbekleding op je woning te plaatsen? Wij vertellen je meer over verschillende soorten gevelbekleding.

Gevelbekleding: voor ieder wat wils…

Waar je vroeger vrij weinig keus had als het om gevelbekleding ging, is dat vandaag de dag wel anders. Pas maar op… Voor je het weet krijg je last van de welbekende keuzestress met alle mogelijkheden die er zijn… Ga je voor een kunststof, houten, metalen of plantaardige look? Of is een combinatie ervan meer jouw ding? De keuze is in ieder geval reuze. Elk materiaal heeft een eigen look & feel. De een gaat voor modern en de ander voor landelijk, zo is er voor ieder wat wils!

Kunststof

Wat betreft gevelbekleding, wordt met een kunststof variant vaak geprobeerd om hout na te bootsen. Er worden houtnerven in het kunststof gedrukt, er wordt structuur aangebracht en met kleuraccenten gespeeld. Wanneer mensen voor gevelbekleding van kunststof gaan, is dit vaak omdat dit onderhoudsarm is. Het is dan ook zeker een goede keus wanneer je op zoek bent naar praktisch en mooi!

Hout

Een natuurlijke look creëer je natuurlijk met houten gevelbekleding. Er bestaan eindeloos veel verschillende soorten hout met verschillende structuren en kleuren. Zo vind je gegarandeerd iets wat past bij jou. Houten gevelbekleding leent zich goed voor gevelrenovaties en werkt als natuurlijke isolatie. Wanneer je de volgende energierekening bekijkt, zul je dat zeker terugzien!

Metaal

Is stoer en robuust helemaal jouw ding? Dan is metalen gevelbekleding misschien wel iets voor jou. In de moderne architectuur zien we steeds vaker metalen gevelbekleding terug, waarmee je een strakke en industriële vibe creëert. Qua soorten metalen zien we vaak koper, aluminium, inox en zink terug. 

Natuurlijke gevelbekleding

Met hout creëer je uiteraard een natuurlijke en landelijke sfeer, maar met planten als gevelbekleding kun je niet meer om de natuurlijke look heen. Laat je woning opgaan in de natuur met groene bekleding, de klimop plant wordt hier vaak voor gebruikt. Ook kun je met verschillende plantenbakken aan je gevel een mooie natuurlijke uitstraling creëren. In tegenstelling tot de kunststof variant heeft deze groene bekleding erg veel onderhoud nodig… Maar een toffe en originele gevel heb je zeker weten gecreëerd.

Geef jouw gevel een opfrisser, enjoy goodlife!

Vind meer interieur nieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.