kies-jij-voor-een-staand-of-hangend-tv-meubel-in-je-woonkamer
kies-jij-voor-een-staand-of-hangend-tv-meubel-in-je-woonkamer

Kies jij voor een staand of hangend tv meubel in je woonkamer?

Is het tijd om jouw woonkamer een upgrade te geven met een tv meubel? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Naast de stijl en kleur kun je ook nog kiezen voor een hangend (ook wel zwevend) model of een staande variant. Wij zetten de voor- en nadelen van staande en hangende tv meubels voor je op een rij.

Een staand tv-meubel…

Zoals de naam al doet vermoeden, staat het staande tv meubel op de grond. Deze kun je meestal gemakkelijk verplaatsen waardoor je niet vast zit aan een bepaalde inrichting van je huis. Zie je hem nu graag in de ene hoek en over een tijdje liever in de andere? Geen probleem. Ook is het met zo’n staand meubel meestal gemakkelijk om de kabels weg te werken. Zo heb je geen onaantrekkelijke wirwar van draden in zicht. 

Een nadeel van dit staande model is dat het schoonmaken moeizamer kan gaan. Om overal goed schoon te kunnen maken, moet het meubel misschien wel verplaatst worden. Een staand tv-meubel beperkt je daarnaast in het kiezen voor een bepaalde hoogte van je televisie. De meubels hebben een bepaalde hoogte en daarmee je televisie ook. Er zijn andere attributen nodig om deze hoogte nog aan te kunnen passen.

Of een hangende variant…

Een hangend tv meubel wordt bevestigd aan de muur zonder dat deze verbinding heeft met de grond. Waar de hoogte van het meubel bij een staand model voor problemen kon zorgen, heb je bij dit model alle vrijheid in het kiezen voor een bepaalde hoogte. Ook het schoonmaken onder zo’n hangend model gaat vrijwel vanzelf. Een hangend model zorgt er daarnaast voor dat de ruimte groter lijkt. Ideaal voor kleinere ruimtes dus!

Een nadeel van een zwevend tv meubel is dat niet elke muur geschikt is om een meubel van dit gewicht te dragen. Wil je graag zo’n hangend model? Check dan wel even of je muur dit ook wil. Het plaatsen van een hangende variant kost daarnaast wat moeite. Je wilt immers dat hij waterpas hangt én dat de kabels netjes weggewerkt worden. Wat betreft het kabelmanagement zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor het frezen in je muur of je kunt een aluminium kabelgoot gebruiken. 

Ga je voor een staand of hangend tv meubel? Maak in ieder geval een bewuste keuze, enjoy goodlife!

Vind meer interieur nieuws op lifestyle voor mannen blog mensgoodlife. Het lifestyle platform voor de moderne man. En als jij helemaal fan van TV’s bent, check dan ook onze categorie televisies voor mannen op ons lifestyle nieuws platform.