Kies jouw nieuwe droomkeuken met deze handige tips

Is het tijd voor een nieuwe keuken? Neem dan zeker de tijd om jouw droomkeuken te vinden of ontwerpen. Je hoeft geen eindeloos budget te hebben, tussen de goedkope keukens vind je ook pareltjes die perfect voor jou zullen werken. Maar let op; het is geen broodje kaas dat je koopt en je hoeft er gelukkig niet elk jaar over na te denken, maar je gebruikt je nieuwe keuken straks wel elke dag. Dus, beter een beetje te veel nagedacht dan zomaar iets gekocht! Let in ieder geval op onderstaande tips bij de zoektocht naar jouw droomkeuken.

Herken je gewoontes

Wat doe jij allemaal in de keuken? Ben je een echte chefkok en sta je het liefst lekker lang in de keuken of ben jij vaker van de snelle hap? Krijg je vaak bezoek waarvoor je een maaltijd bereidt? Hoe ziet jouw voorraad eruit? Dit en veel meer van dit, zijn zaken die je na moet gaan. Zo kun je bepalen wat voor functie jouw keuken daadwerkelijk heeft en bijvoorbeeld hoeveel opbergruimte en werkblad je nodig hebt.

Onderschat de opbergruimte niet

Je hoort het vaker; mensen die net een nieuwe keuken hebben en na een paar maanden al balen dat ze niet voor meer opbergruimte gekozen hadden. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Hoewel de ruimte vast staat, kun je wel creatief omgaan met deze ruimte. Met hoogte, diepte en een slimme planning kom je een heel eind! In een showroomkeuken zie je vaak al verschillende creatieve oplossingen die voor jou misschien ook wel handig kunnen zijn. Maak dan ook gebruik van deze inspiratie.

De hoogte van je werkblad

Er bestaat een ideale hoogte van het werkblad en die is natuurlijk niet voor iedereen gelijk. Het werkblad ligt idealiter zo’n 10-15 cm onder je ellebogen. Jij en je partner zullen hoogstwaarschijnlijk niet dezelfde lengte hebben en dan kun je de hoogte het beste afstemmen op degene die het vaakst in de keuken zal staan. Is dit gelijk? Kom dan samen tot een goed compromis.

Houd rekening met wat er al is

Droom jij van een keuken met groot eiland, of die ene keuken die je toen op televisie voorbij zag komen? Staar je niet blind op andermans keuken voordat je weet wat er bij jou mogelijk is. Door rekening te houden met bestaande aansluitingen en natuurlijk de oppervlakte voorkom je planningsfouten en uitspraken als “had ik maar…” achteraf.

Werk met zones

Niks is zo irritant als een niet praktisch ingerichte keuken. Als je werkt met verschillende zones en zorgt dat alles goed volgens die zones opgeborgen wordt, bespaar je de momenten waarop je blijft zoeken naar dat ene product. Denk bijvoorbeeld aan de zones; voorraad, opbergen, spoelen, koken/bakken en voorbereiden. Laat ze logisch op elkaar volgen en bespaar jezelf tijd.

Vind de droomkeuken die bij jou past, enjoy goodlife!

Vind meer interieur tips op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.