kunstgras-in-je-tuin-versus-kunstgras-op-een-voetbalveld
kunstgras-in-je-tuin-versus-kunstgras-op-een-voetbalveld

Kunstgras in je tuin versus kunstgras op een voetbalveld

Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras in de tuin en ook op steeds meer voetbalvelden verschijnt kunstgras in plaats van natuurgras. Dit is niet zonder reden. Altijd mooi gras, geen last van hooikoorts, nooit meer maaien en bemesten en ga zo maar door. De populariteit van kunstgras stijgt, maar nog steeds wordt het kunstgras op voetbalvelden vergeleken met dat voor in de tuin. Tijd voor meer uitleg over beide kunstgrassoorten!

[divider]Kunstgras in je tuin versus kunstgras op een voetbalveld[/divider]

Voetbalvelden

Speedsoccer velden zijn er vrijwel alleen met kunstgras te vinden en verschillende voetbalvelden van natuurgras neigen nu ook naar die kunstgras ondergrond. Gras met een pool van gemiddeld 5 tot 7 centimeter (lengte van de langste sprieten) wordt voor voetbalvelden gebruikt. Verantwoord en veilig voetballen is erg belangrijk en een kunstgras voetbalveld moet dan ook bepaalde sporttechnische eigenschappen hebben. Wat betreft de stabiliteit en stroefheid zijn er ook eisen (waar je bij je tuin niet aan hoeft te denken). Ook moeten voetbalvelden verplicht gekeurd worden. Het schokabsorberend vermogen, de balstuit, de stroefheid, het balvermogen, de vlakheid en de hoogteligging worden dan onder andere onder de loep genomen.

Een ander punt dat alleen bij voetbalvelden een rol speelt, is het bestrooien met rubberen balletjes. Deze balletjes bevorderen het stuiteren van de bal, de zachtheid van het veld en de veiligheid voor het glijden. Daarnaast blijven de vezels mooi rechtop staan door deze balletjes.

In de tuin

Mensen kiezen steeds vaker voor kunstgras in de tuin of op het terras. Het ziet er niet alleen fris uit, het gras is ook nog eens altijd groen, je hebt geen last van lelijke kale plekken, onkruid, molshopen of mos en je hoeft het gras niet meer te maaien. Het hele jaar door ligt de tuin er pico bello bij.

Voor in de tuin of op het terras zijn er verschillende opties. Naast dat je voor alle kleuren van de regenboog kunt gaan, is het ene gras beter als speelgras dan het andere. Bij een siergazon staan de vezels vaak dichter op elkaar en een speelgazon is zo ontwikkeld dat het gras niet snel plat gaat liggen. De pool van het gras voor in de tuin ligt gemiddeld tussen de 2 en 4 centimeter, een stuk lager dan die voor voetbalvelden. Instrooizand kan gebruikt worden om de vezels mooi rechtop te houden.

Met kunstgras is het gras altijd groener aan jouw kant, enjoy goodlife!

Vind meer interieur nieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.