Maak je tuin "najaar-ready" met deze tips
Rene Asmussen

Maak je tuin “najaar-ready” met deze tips

Of je nu een grote, een kleine, een stoere of een chaotische tuin hebt, het liefst willen we allemaal zo lang mogelijk genieten van onze tuin. De eerste regenachtige en wat koudere dagen zijn voor sommigen het teken om de tuinmeubelen op te bergen. Maarrr, het einde van de warme zomerdagen hoeft geen einde van het ‘tuin-seizoen’ te betekenen!

[divider]Maak je tuin “najaar-ready” met deze tips![/divider]

De BBQ’s in de tuin, de warme zomeravonden op de loungeset en de tuinfeestjes zijn dan misschien wel voorbij maar genieten van het buitenleven is zeker niet voorbij. Ook nu de dagen natter en kouder worden kun je met de juiste aanpak nog lange tijd in je tuin doorbrengen. Nog niet overtuigt? De volgende tips halen je wel naar buiten ;).

Een overkapping in je tuin

Nederland is en blijft een land met een hoop regenachtige dagen. In het najaar beginnen deze dagen te komen en dan is het logisch dat je de neiging hebt om naar binnen te gaan. Maar wat dacht je van een overkapping in je tuin? Zorg dat je tuinmeubelen onder de overkapping passen en zo kun jij lekker relaxen in je droge cave!

Let’s heat it up

Is zo’n overkapping niet genoeg en merk je dat jij of je gezelschap het toch fris begint te krijgen. Ook hier hebben we een goed antwoord op! Met wat plaids en kussens kun je niet alleen jezelf opwarmen maar geef je je tuininrichting ook nog eens een flinke boost!

Daarnaast kun je een vuurkorf aanschaffen om de boel een beetje op te warmen. Blijft leuk om eigenhandig een vuurtje te stoken ;). Met z’n allen rond de vuurkorf, muziekje erbij en laat die goede gesprekken maar beginnen.

Vergeet het onderhoud niet

Nederland is en blijft Nederland en als er iets onvoorspelbaar is, is het wel het weer. Het kan dan ook zo zijn dat het buiten niet meer uit te houden is. Dan is het toch echt tijd om de tuinmeubelen winterklaar te maken. We willen nog vele lange zomers genieten van onze loungesets, tuintafels en stoelen en daarom moeten we ze op de goede manier opbergen. Voordat je ze afdekt of naar binnen haalt moet je ze dan ook even goed schoonmaken.

Let’s stay outside, enjoy goodlife!

Ontdek meer interieur nieuws voor mannen op het lifestyle platform mensgoodlife!