Meer rust in je hoofd met groen in huis
Meer rust in je hoofd met groen in huis

Meer rust in je hoofd met groen in huis

Niemand zal dit ontkennen, het leven is druk… druk met werk, druk met het gezin, je sociale leven, je hobbies en doelen en daarbovenop ook nog eens de huishoudelijke taken. Natuurlijk helpen goede agenda-, plannings- en affirmatie apps om een beetje meer overzicht te geven, maar toch zien we dat onze generatie dealt met onnodige stress vanwege alle verplichtingen die we hebben en onszelf opleggen. Helaas is er geen simpele manier om jouw pressure in life minder te maken, maar er zijn wel kleine aanpassingen die je binnenhuis kan toepassen om meer rust in je dagelijkse leven te creëren, namelijk kamerplanten!

Go green!

Nu horen we je denken, kamerplanten, je bedoelt geraniums op de vensterbank? Mij niet gezien! Maar nee hoor, we bedoelen geen ouderwetse gekleurde plantjes waar je oma zo ontzettend van houdt, we bedoelen indrukwekkende, makkelijke kamerplanten die jouw woning omtoveren tot een oase van rust. Er is een brede keuze aan kamerplanten, dus voor elke interieurstijl is er wel een kamerplant die bij jou past. Het grote voordeel van kamerplanten is dat de groene bladeren van de meeste planten hoge luchtzuiverende kwaliteiten hebben, dit houdt in dat ze de schadelijke stofjes in huis omzetten in pure, gezonde zuurstof. Daarnaast verbeteren kamerplanten ook de luchtvochtigheid binnenshuis en uit onderzoek is gebleken dat kamerplanten een positief effect kunnen hebben op je humeur, concentratie, productiviteit en nachtrust.

De tropische vibe in huis

Voor een echt tropische vibe binnenshuis waardoor je het hele jaar door een zomergevoel hebt, kies je voor de Kentia Palm. Deze ‘kleine’ palm soort komt oorspronkelijk uit Australië en kan tot zo’n 2 meter hoog worden. Je herkent de palm aan haar volle, spitse bladeren en ze is ideaal om die lege hoek in je woonkamer of slaapkamer op te vullen. Daarnaast groeit ze goed in de schaduw en heeft ze weinig water nodig.

De eye-catcher voor in huis

Ben jij op zoek naar een kamerplant waarvan je zegt: bam! Dit is groen! Ga dan voor de Monstera, deze reusachtige plant komt oorspronkelijk uit de regenwouden in Zuid- en Midden-Amerika en staat bekend om haar grote bladeren met gaten er in. Deze kamerplant is ontzettend populair omdat ze hoge luchtzuiverende kwaliteiten heeft en ontzettend gemakkelijk in de verzorging is. Met een beetje liefde en aandacht groeit ze snel op tot een echte eye-catcher, perfect voor in je welkomsthal of woonkamer.

De urban jungle

De Philodendron kamerplant komt ook uit Zuid-Amerika en staat bekend om haar hartvormige bladeren. Er zijn wel meer dan 400 verschillende Philodendron soorten bekend, dus met een goede selectie aan Philodendron soorten creëer jij je eigen urban jungle. Waarom? Omdat de Philodendron snel en goed groeit als een hangplant, super chill boven je kookeiland of in de badkamer aangezien een hangplant geen ruimte op de grond in beslag neemt. Daarnaast groeit ze ook ontzettend goed als klimmer, om die lege hoek op te vullen en last but not least, de Philodendron komt voor in verschillende kleuren: van fris- tot donkergroen, met witte, rode en zelfs roze patronen. Alle varianten zijn gemakkelijk in de verzorging en hebben weinig water nodig.

We zeggen niet dat kamerplanten alle problemen in je leven zullen oplossen, maar we zijn zeer zeker overtuigd dat een goede selectie aan kamerplanten een positief effect heeft op je humeur en gezondere lucht binnenshuis – precies die boost die je nodig hebt om vol goede moed aan elke dag te beginnen. En in onze concrete jungle kan het geen kwaad om een beetje groen te zien, dus ga voor die kamerplanten en geniet van de vele voordelen.

Maak je huis nog mooier met mooie kamerplanten voor in je interieur bij mensgoodlife, het lifestyle blog voor mannen.