met-deze-tips-maak-jij-je-huis-nog-sfeervoller
met-deze-tips-maak-jij-je-huis-nog-sfeervoller

Met deze tips maak jij je huis nog sfeervoller

Met het voorjaar voor de deur is het weer tijd om ook jouw huis eens aan te pakken. Aan de slag in de tuin, in de slaapkamer of in je woonkeuken. Het is heerlijk om een frisse look te geven aan je woning en wat extra sfeer in jouw huis toe te voegen. In drie tips helpen wij jou op weg met het sfeervoller maken van je huis. Waar ga jij mee aan de slag?

Tip #1 Geef je muren een kleurtje

Een easy way om je huis te pimpen? Geef je muren een fris kleurtje! Er zijn talloze kleuren om uit te kiezen bij het schilderen van je huis, dus het is belangrijk om te bepalen welke kleur bij jou past. Verf je muren in een warme kleur als je een knusse en gezellige uitstraling wilt creëren. Kies voor rustige pasteltinten als je je huis rustiger wilt maken en ga voor lichte kleuren als je de ruimte groter wilt laten lijken.

Tip #2 Scoor prachtige planten voor in huis

Planten en bloemen zijn echte sfeermakers in huis. Ze zorgen voor kleur, leven en een frisse geur. Daarnaast maken planten de lucht in huis ook nog eens gezonder. Zo zuiveren ze de lucht en verhogen ze de luchtvochtigheid. Zet daarom planten neer in je woonkamer, slaapkamer of keuken. Let wel op welke planten geschikt zijn voor welke kamers (bijvoorbeeld vanwege lichtinval en de hoeveelheid water die ze nodig hebben). Ook is het handig om te kijken naar welke planten bij jouw interieur passen. Ga jij voor kleurrijke bloemen of juist van groene planten? Ga je echt bold; dan kies je misschien wel voor een grote boom!

Tip #3 Ga voor een nieuw vloerkleed

Een ander belangrijk element in het sfeervoller maken van je huis is een vloerkleed. Een vloerkleed brengt warmte en comfort in een kamer en kan een echte blikvanger zijn in je interieur. Ga bijvoorbeeld voor een groot kleed als je de ruimte groter wilt laten lijken. Kies voor een kleur die past bij de rest van je interieur en je persoonlijke smaak. Houdt jij het lekker spannend? Kies dan bijvoorbeeld eens met lef een geel of groen. Vergeet niet om te kijken naar de grootte van het vloerkleed in verhouding tot de meubels. Het is het mooist als het vloerkleed net iets groter is dan de bank of de eettafel, zodat het goed tot zijn recht komt. Meer inspiratie nodig? Kijk dan v0or vloerkleden bij Webkarpet.nl

Al met al zijn er dus genoeg opties om je huis sfeervoller te maken. Met het verven van de muren, het aanschaffen van mooie planten en het leggen van een nieuw vloerkleed kun je al een heel eind komen. Het belangrijkste is dat je kijkt naar wat bij jou en je huis past en waar jij je lekker bij voelt. Zo maak je van jouw huis een echte thuis.

Een nieuwe look in huis dit voorjaar? Enjoy goodlife!

Vind meer tips op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.