welke-mogelijkheden-zijn-er-voor-een-houten-garage
welke-mogelijkheden-zijn-er-voor-een-houten-garage

Welke mogelijkheden zijn er voor een houten garage?

In wat voor huis je ook woont, een koopwoning of toch een huurwoning, van alle gemakken voorzien zijn in je eigen huis is geen overbodige luxe. Voor de een zijn een openhaard in de woonkamer en een bad in de badkamer echte musthaves en voor de ander is juist een garage van groot belang. Deze tweede groep vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat de auto veilig en droog geparkeerd staat. Niet alle huizen zijn voorzien van zo’n garage en in sommige gevallen is het dus nodig om deze te bouwen of laten bouwen. Wat dacht je van een houten garage?

[divider]Welke mogelijkheden zijn er voor een houten garage?[/divider]

De perfect-fit garage op maat

Ook bij garages bestaan er kant-en-klare varianten en wanneer zo’n variant voor jou geschikt is, kan deze al snel bij jouw huis verschijnen. Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw gewenste garage niet tussen de kant-en-klare modellen te vinden is. In dit geval kun je jouw droomgarage op maat laten maken. Zorg dat je je wensen en eisen goed op een rijtje hebt staan en vraag wellicht een architect om handige tips en adviezen. Houd van tevoren rekening met je budget en weet hoeveel geld je waaraan kunt uitgeven.

Een houten garage waar je vrijwel geen omkijken naar hebt

Wanneer je voor die houten garage kiest is het van groot belang dat deze met vakkundigheid gemaakt en geplaatst wordt. Je wilt bijvoorbeeld niet elke keer weer problemen ervaren met het hout. Slim behandeld hout is een must! Dit wil zeggen dat het hout onder druk geïmpregneerd is. Hiermee verleng je de levensduur van jouw garage en kun je wel 25 jaar vooruit zonder omkijken te hebben naar je garage. Gebruik je geen slim behandeld hout? Dan kun je die 25 onderhoudsvrije jaren wel vergeten… Gelukkig wordt het hout van kant-en-klare houten garages in veel gevallen sowieso slim behandeld. Vraag dit wel even na en wanneer je de garage zelf gaat bouwen is dit ook een punt om bij stil te staan. Het scheelt je immers veel werk.

De voordelen van een houten garage

Een garage gemaakt van hout ziet er niet alleen supermooi uit, het brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst natuurlijk een veilige en droge plek voor je auto en misschien ook je motor. Ook je tuinmeubels kun je kwijt in je houten garage. Met zo’n garage heb je in een keer veel meer opbergruimte (met een opgeruimder huis als gevolg ;)). Vergeleken met bijvoorbeeld een stenen garage is een houten variant makkelijker te bouwen en ook nog eens goedkoper.

Geen plek voor je auto? Geen nood met een houten garage, enjoy goodlife!

[divider]Houten garage in 27 seconden[/divider]

Ontdek meer interieurnieuws op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.