woontrends-voor-het-inrichten-van-je-huis
woontrends-voor-het-inrichten-van-je-huis

Woontrends voor het inrichten van je huis

We zijn allemaal weleens toe aan een verandering in huis. Een nieuw interieur misschien… Elke keer zijn er weer nieuwe trends op het gebied van wonen. Donkere kleuren met sprankelende details, stoere materialen bij zachtere kleuren, natuurlijke elementen in een fris interieur… voor ieder wat wils. Wij lichten drie verschillende woontrends uit.

Woontrends voor het inrichten van je huis:

“Miami vibes”

Pasteltinten als mint, zachtgeel en lichtblauw vormen de lichte basis van dit interieur. Deze zoete kleuren worden gecombineerd met kruidige kleuren als azuurblauw en terra om zo tot een “pittig pastel” te komen. Geometrische vormen komen daarnaast op verschillende manieren terug. Denk bijvoorbeeld aan ronde, vierkante en driehoekige meubels, maar ook aan deze vormen op wanden, vloerkleden en het servies. Houten meubels vormen daarnaast een tegenhanger voor het lichte kleurenpalet. Houten dressoirs of juist robuuste boomstamtafels van massief eikenhout komen volledig tot hun recht in deze woontrend. Ook doorbreekt het hout de strakke en geometrische lijnen. Tenslotte maken grote tropische planten, zoals bananenplanten en cactussen, het interieur af.

“A lovely night”

In dit interieur komen de donkere kleuren van de nacht naar voren, zoals donkergroen, donkerblauw, grijs en zwarttinten. Door verschillende donkere tinten terug te laten komen ontstaat er een spannende dynamiek die nooit zal vervelen. Pure structuren en natuurlijke materialen zijn een must in dit interieur. Zo zie je bijvoorbeeld honingraatpatronen, natuursteen, aardewerk, leer, keramiek, grove stoffen en onafgewerkt hout terug in de meest onverwachte combinaties. Als finishing touch staan de sprankelende details bij deze woontrend centraal. De donkere kleuren creëren een mooi contrast met de lichte accessoires. Met goudkleurige details in bijvoorbeeld de stoelpoten en verrassende verlichting maak je deze woontrend compleet.

“Natural beauty”

Deze woontrend brengt de rust en ontspanning van de natuur in je huis. Frisse wittinten, aardse kleuren, zwarte accenten, grote planten, natuurlijke materialen en vormen zijn kenmerkend in dit interieur. Lichte kleuren vormen de basis, matzwarte elementen zijn een belangrijke toevoeging. Denk bij deze elementen bijvoorbeeld aan zwarte houten tafels, maar ook aan meubels met zwarte stalen frames. Grote, groene kamerplanten maken het interieur af. Er wordt gespeeld met duurzame meubels, aandacht voor recycling en innovatieve materialen. Bestaande materialen worden op verschillende manieren verwerkt in unieke meubelstukken of accessoires. Wat dacht je van tafels van resthout en lampen van gerecycled glas?

Tijd voor een home make-over. Enjoy goodlife.

Vind meer interieurnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.