zo-zorg-jij-voor-betere-lichtinval-in-je-huis
zo-zorg-jij-voor-betere-lichtinval-in-je-huis

Zo zorg jij voor betere lichtinval in je huis

Een goede lichtinval in huis is voor veel mensen erg belangrijk. Het heeft onder andere een positief effect op je humeur. Zeker na de donkere, winterse periode zijn we toe aan daglicht. Natuurlijk leent het ene huis of appartement zich beter voor natuurlijk daglicht dan de andere woning. Maar wanneer we meer daglicht willen, kunnen we er in ieder geval alles aan doen om het voor elkaar te krijgen.

Een dakraam

Het licht natuurlijk voor de hand; wanneer je een betere lichtinval in je ruimte wil, plaats je een raam. Op zolder maakt het plaatsen van een dakraam echt het verschil. Je verandert die donkere opslagkamer in een lichte gezellige ruimte die niet meer alleen voor opslag hoeft te dienen. 

Kunststof VELUX dakraam

Verf je muren

Een donkere kleur muur bevordert het licht in huis natuurlijk niet. Verf je muren en ook je plafond in een heldere witte kleur. Zo reflecteer je zo veel mogelijk licht in huis.

Plaats een glazen deur

Misschien is een bepaalde kamer in huis erg donker. Dan kun je overwegen om de deur ernaartoe te vervangen en voor een glazen deur te gaan. Zo komt er ook licht vanuit de andere ruimte in die kamer en ziet de kamer er ook groter uit.

Less is more

Een ruimte vol met meubels en spullen wordt al gauw donker. Elk meubelstuk zorgt op zijn beurt immers weer voor schaduwen. Ga voor minder meubels en spullen in je ruimte wanneer je op zoek bent naar meer licht. Less is more!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Meer licht in huis hoeft niet moeilijk te zijn. Door simpelweg een spiegel in je kamer te plaatsen zorg je ervoor dat de ruimte groter lijkt en creëer je meer licht. Een spiegel reflecteert immers licht. Voor het beste effect kun je je spiegel tegenover een raam zetten.

Geniet van een betere lichtinval in je woning, enjoy goodlife!

Vind meer interieurnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.