hoe-zorg-je-voor-sneller-wifi-in-je-mancave
hoe-zorg-je-voor-sneller-wifi-in-je-mancave

Hoe zorg je voor sneller wifi in je mancave?

Snellere wifi in je mancave? Lees direct deze tips!

Wil jij graag sneller internet in je mancave? Dat begrijpen wij maar al te goed, want alleen met snel internet kun je met meerdere vrienden tegelijk gamen, zelf video’s streamen en muziek downloaden. Met een speedtest kun je eenvoudig zien hoe snel jouw internet nu is. Wij zochten uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je sneller internet in je mancave hebt en hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ga direct aan de slag met onze tips!

Verplaats je router

Waarschijnlijk zijn meerdere apparaten in je mancave met de wifi verbonden en denk je dat je last hebt van traag internet. Echter is het dan eerder zo dat een trage wifi het probleem is. Wanneer je ver weg van het wifi signaal zit, zal dit signaal ook zwakker zijn en wordt de netwerksnelheid langzamer. Het kan ook zijn dat je wifi trager is doordat het door betonnen muren, plafonds en andere objecten heen moet. Dit is vrijwel niet te doen. Zorg er dan ook voor dat je router vlakbij de plek waar je wifi gebruikt staat en zet hem niet ergens in een hoek ver in huis neer. Door hem op een centrale plek neer te zetten, profiteer je op alle plekken in je mancave van een hogere internetsnelheid.

Check je computer op virussen/spyware

Zorg er ook voor dat je je computer checkt op virussen en spyware. Dit zijn echte boosdoeners als het gaat om traag internet. Vooral spyware kan veel schade aanrichten. Het beste wat je kunt doen, is ervoor zorgen dat je antivirus software up-to-date is. Verwijder ook alle spyware van je computer of laptop. Is je computer besmet met virussen en spyware, dan zal niet alleen je internet trager zijn. Ook je pc wordt trager en dat wil je absoluut niet.

Houd je computer up-to-date

En onze laatste belangrijke tip: houd je computer up-to-date. Hoe het met jouw pc of laptop gaat, is namelijk zeer bepalend voor of je snel of traag internet hebt. Een goed onderhouden computersysteem is dan ook een must. Zorg ervoor dat je regelmatig je cache verwijderd, zodat alle opgeslagen informatie over bezochte websites en cookies weg is en je weer met een schone lei kunt beginnen. Ook is het belangrijk Windows Register en de systeem drivers goed te onderhouden om een trage pc te voorkomen. Check eens of er fouten staan in het register.

Supersnel streamen en thuiswerken via internet? Zet je router op de juiste plek en zorg voor een snelle provider, enjoy goodlife!

Wil jij snel internet in je mancave? Maak dan meteen gebruik van onze tips en check ook eens “alleen internet” van Delta voor jouw internetsnelheid kan doen.

Ontdek meer snel internet op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.