de-perfecte-espresso-zet-je-met-de-maestosa-van-de'longhi
De'Longhi

De perfecte espresso zet je met je De’Longhi Maestosa

Handige gadgets, daar houden we van. En dat onder het genot van een heerlijke espresso. Of ze nu groot of klein zijn maakt daarin weinig verschil. Dit keer staan wij stil bij een gadget die door vrijwel iedere Nederlander dagelijks gebruikt wordt. Het koffiezetapparaat! En niet zomaar eentje, maar een volautomatische espressomachine. Heb jij je eerste bakje al op vandaag?

De’Longhi Maestosa

In dit artikel gaan we het deze keer hebben over de crème de la crème in de Italiaanse koffiewereld. Het land dat bekend staat als de place to be voor de perfecte espresso. Daar kunnen wij Nederlanders nog wat van leren. Maar we trappen eerst af met het “waarom” achter het bakje koffie.

Waarom dat bakje koffie?

Nederlanders zijn enorme koffieleuten. Gemiddeld drinken we ongeveer 2,5 kopjes per persoon per dag, wat samen goed is voor 260 liter per persoon per jaar. Haal jij dat gemiddelde omhoog? Dan ben je een echte coffee-lover. Én dat is vast niet voor niks! Het smaakt namelijk niet alleen lekker, maar heeft ook een stimulerend effect op je geheugen, motivatie en alertheid.

Lekker en gezond?

Op kantoor wordt de ene koffie naar de ander gedronken en ook veel sporters zweren bij het zwarte goud. Maar het gevoel dat je krijgt na een aantal flinke koppen is niet altijd positief te noemen. Is het dan wel een gezond drankje te noemen?

Koffie gezond? Dat ligt er maar net aan. Studies naar de langetermijneffecten van koffieconsumptie tonen aan dat het drinken van meer dan zes kopjes koffie per dag schadelijk kan zijn. Zo kan de overtollige cafeïne voor een hoge bloeddruk zorgen en worden sommige mensen angstig of zenuwachtig bij het drinken van te veel koffie. Hou het gezond en drink niet meer dan vijf kopjes per dag!

espressomachine-delonghi-maestosa

Passie voor koffie

Better everyday! Is de slogan van De’Longhi die ons maar al te goed in de oren klinkt. Het leven is vol passie en kan soms wel wat extra lekkers gebruiken. Geniet dus van je koffie’tje! Dan haal je vanzelf meer uit je dag.

mensgoodlife deed de test en wij proeven de passie voor koffie terug in de nieuwe Maestosa espressomachine van De’Longhi. Conclusie? Onze redactie is ondersteboven van de authentieke Italiaanse espresso’s en perfecte cappuccino’s die we hiermee gezet hebben. Je zou hem ook wel precies en persoonlijk kunnen noemen. Met één touch beslis jij wat voor soort koffie er geschonken wordt, van een espresso, cappuccino tot latte macchiato. Het kan allemaal. En als kers op de taart valt ijskoffie ook onder de mogelijkheden. It’s all about your coffee!

Ben jij een echte coffee-lover? Bekijk dan ook eens ons blog “Leuke feiten en fabels over ons bakje koffie“. Geniet zorgeloos van echt Italiaanse koffie and enjoy goodlife.

Meer koffie voor mannen ontdek je op lifestyle platform mensgoodlife.