ontdek-jouw-favoriete-koffiebonen-en-koffiecups
ontdek-jouw-favoriete-koffiebonen-en-koffiecups

Ontdek jouw favoriete koffiebonen en koffiecups

Koffie, de meeste Nederlanders zijn er dol op. Wereldwijd gezien zijn het zelfs de Nederlanders die de meeste koffie drinken. Vrijwel elk Nederlands huishouden heeft dan ook een koffiezetapparaat in huis. Gemiddeld lijkt een Nederlander jaarlijks 260,4 liter koffie drinken. Finland staat daarbij met gemiddeld 184,9 liter koffie per persoon per jaar op een 2e plek, gevolgd door de Canadezen die jaarlijks 152,1 liter koffie per persoon drinken.

Van bes tot jouw dagelijkse bakkie

Voordat jij een slok kunt nemen van jouw kopje koffie hebben de koffiebonen een hele reis afgelegd. Het begint namelijk allemaal met een kleine, witte bloem waaruit na enige tijd een bes groeit. Wanneer deze bes rijp genoeg is (in de meeste gevallen donkerrood van kleur geworden is) en daarmee klaar is om verder verwerkt te worden, begint het oogsten. De ‘koffie familie’ is ontzettend groot en er zijn ontelbaar veel verschillende soorten bonen te onderscheiden, de een ziet er net weer wat anders uit dan de ander en afhankelijk van de plek van de koffieplantage, zijn er ook weer specifieke smaakkenmerken te herkennen. Wanneer koffiebranders verschillende bonen door elkaar gebruiken, spreken we van een melange waarmee koffiebranders veel verschillende kanten op kunnen.

Smaken verschillen

De smaak van koffie zit hem in de smaken die zijn samengebracht door de natuur en de mens. Er zijn veel verschillende elementen die bijdragen aan die slok die jij van je bakje koffie neemt. Omdat smaken natuurlijk verschillen kunnen we niet spreken van ‘de lekkerste koffie’. Door veel te proeven kom je er uiteindelijk achter wat jouw favoriete koffie is en of je meer bent van echte bonenkoffie of toch de handige koffiecups.

Neem een duik in de koffiebonenwereld

Ondanks dat er steeds meer vrijwel kant-en-klare koffie te koop is, zijn koffiebonen nog altijd populair. Bonenkoffie lijkt misschien veel werk, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Veel koffieautomaten malen de bonen voor je, waardoor je in een handomdraai een echt verse kop koffie hebt gemaakt. Koffiebonen kopen is dan vrijwel het enige wat je hoeft te doen. Door de versheid van de bonen is deze koffie vaak sterker en voller van smaak en wat betreft de verschillende soorten koffiebonen, de keuze is reuze!

Vind de koffiecups die bij jou passen

Alle koffiebranderijen stellen hun eigen koffiemelanges samen. Binnen de Dolce Gusto capsules zijn bijvoorbeeld verschillende varianten te vinden. De verschillende cups variëren in aroma, body, textuur en intensiteit. Heb je cups van een bekend merk gekocht? Dan wil dit niet per se zeggen dat jij dit de lekkerste koffie zal gaan vinden. Het is een kwestie van proeven, proeven, proeven.

Geniet keer op keer van de allerlekkerste koffie, enjoy goodlife!

Vind meer koffienieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.