proef-de-ziel-van-jouw-koffiebonen
proef-de-ziel-van-jouw-koffiebonen

Proef de ziel van jouw koffiebonen

Wij zijn dol op toffe gadgets die ons helpen even niet te hoeven nadenken. We hebben het al druk genoeg en als we dan toch nog even wat tijd over hebben, dan willen we ultiem genieten van dat moment. En hoe doe je dat nu beter dan met een heerlijk kopje koffie?

Koffie is booming, net als de business waar jij in zit. Vooral in deze tijd waarin thuiswerken de norm is, ga jij voor het allerbeste. Die Senseo is allang de deur uit en oploskoffie, daar doen wij niet aan. Nee, we gaan voor versgemalen koffiebonen.

Welke koffiebonen moet ik hebben?

Welke koffieboon heb ik nu nodig? Een terechte vraag die we onszelf geheid stellen wanneer we voor het schap van de Jumbo staan. Met keuze uit ruim 20 verschillende soorten koffiebonen is het niet makkelijk. De een zweert op 100% arabica, terwijl de ander juist voor een blend met robusta gaat. Ook moet jij jezelf afvragen wat je eigenlijk wilt drinken. Daarnaast speelt de branding van de boon ook een rol. Zelf vinden wij bijvoorbeeld een licht gebrande koffieboon met tonen van karamel, chocolade en noten erg lekker bij een cappuccino. Enfin je hoort het al een koffieboon kiezen is niet zomaar gedaan.

Net als jezelf is elke type koffieboon anders. Uniek is zijn soort. Zo proeft de ene koffieboon beter bij een fijne maalgraad en de ander bij een grove maalgraad. Ook de doorlooptijd van de koffie en de temperatuur spelen een belangrijke rol in het bereidingsproces. Kortom koffiezetten is een complexe wetenschap die je aan kenners overlaat, toch?

Bereid een perfecte kop koffie

Als je het aan De’Longhi vraagt hoeft het bereiden van het perfecte kopje koffie niet moeilijk te zijn. Kies een willekeurige koffieboon, stel hem in via de Coffee Link App (iOS / Android) en de nieuwe PrimaDonna Soul doet de rest. Kortom het is alleen: Kijken, kiezen, koffie.

Bean Adapt Technology

De PrimaDonna Soul van De’Longhi beschikt als eerste en enige volautomatische espressomachine over Bean Adapt Technology. Een innovatie die ervoor zorgt dat de machine zijn instellingen aanpast aan de koffieboon die jij gekozen hebt.

Alle brouwparameters zoals de koffiemaling, het aroma, de hoeveelheid water, de doorlooptijd en de temperatuur worden naadloos op elkaar afgestemd, zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten van het eindresultaat. Het perfecte bakje koffie, gewoon bij jou thuis.

Straight to the Soul of coffee, enjoy goodlife!

Echte cappuccino liefhebbers opgelet! Wanneer jij een espressomachine wilt kopen die cappuccino’s bereidt met een heerlijk romig, zijdezacht melkschuim… ga dan voor de volautomaat met een “LatteCrema-systeem“. Een gepatenteerd systeem van De’Longhi, waarmee het merk zich weet te onderscheiden met andere machines in de markt. Proeven is geloven!

Meer koffie voor mannen ontdek je op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.