Wat is lekkerder: koffiebonen of gemalen koffie?
Wat is lekkerder: koffiebonen of gemalen koffie?

Wat is lekkerder: koffiebonen of gemalen koffie?

De een kan eigenlijk niet zonder en de ander neemt zo nu en dan een kop (of twee). Dat bakkie pleur is voor velen een onmisbaar moment van de dag. Maar wat is nu lekkerder? Koffiebonen of gemalen koffie? Beide opties hebben hun eigen voordelen en unieke eigenschappen die de smaak en het aroma van je koffie beïnvloeden.

Koffiebonen

Een groot voordeel van hele koffiebonen is dat je de versheid en aroma’s van de koffie zo lang mogelijk behoudt. Zodra koffiebonen gemalen worden, begint het oxidatieproces. Dit betekent dat de smaak en geur sneller verloren gaan. Het malen van je eigen koffiebonen vlak voor het zetten, zorgt voor een optimale smaakervaring. Ook kun je de maling aanpassen zodat je precies jouw favoriete bakkie kan zetten.

Gemalen koffie

Aan de andere kant is gemalen koffie erg handig. Het bespaart tijd en moeite, wat vooral ’s ochtends vroeg een groot voordeel kan zijn. Met gemalen koffie kun je snel en zonder gedoe een pot koffie zetten. Hoewel gemalen koffie in een vacuümverpakte zak de versheid redelijk behoudt, kan het toch niet helemaal tippen aan de smaak van versgemalen bonen. Gemalen koffie is perfect voor mensen die geen koffiemolen hebben of willen investeren in extra apparatuur.

Al met al komt de keuze tussen koffiebonen en gemalen koffie neer op een afweging tussen gemak en smaak. Uiteindelijk is de lekkerste koffie de koffie die past bij jouw levensstijl en voorkeuren.

Ga jij voor koffiebonen of gemalen koffie? Enjoy goodlife!

Vind meer koffie op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.