geniet-van-de-zomer-in-je-tuin
geniet-van-de-zomer-in-je-tuin

Geniet van de zomer in je tuin 

De zomer is aangebroken in Nederland met zinderende dagen waar je de hitte niet van gewend bent! Om te genieten van je tuin deze zomer is het belangrijk om hem klaar te maken voor gebruik. Wat zou je allemaal moeten doen om je tuin zomerklaar te maken? Je leest het in dit artikel.

Maak je tuin schoon of op orde!

Het is belangrijk om je tuin schoon te maken, voordat je er gebruik van maakt. Dit is niet alleen fijner voor jou als je gebruik maakt van je tuin, maar ook voor je tuin zelf. Als je je tuin herhaaldelijk schoonmaakt zorg je ervoor dat de levensduur van het uiterlijk van je tuin langer wordt. 

Met je tuin schoonmaken bedoelen we bijvoorbeeld dat je het onkruid moet verwijderen. Het onkruid groeit voornamelijk tussen de planten door en tussen je stenen! Je kan onkruid gemakkelijk verwijderen met onkruidverdelger, maar dit kan wel schadelijk zijn voor andere planten (dieren en kinderen). Een andere manier van het verwijderen van onkruid is door het handmatig te doen. Dit kan echter wel veel tijd kosten.

Heb je een vijver in de tuin? Dan moet je ook de vijver schoonmaken! Je vijver schoonmaken kan je zelf doen door met een net al het prut eruit te vissen of je neemt een vijverfilter. Dit filter zal je dan om de zoveel tijd moeten schoonmaken voor een mooie vijver!

Snoei de planten! Dit heeft meer te maken met het op orde houden van de tuin. Er zijn namelijk planten die de gehele tuin kunnen overnemen, omdat ze gaan woekeren. Voor deze planten is het enorm belangrijk om te snoeien. Zo blijven ze mooi en blijven ze in één gebied van de tuin!

Zorg dat alle houten tuinmeubelen of houten schuttingen een nieuwe laag lak, verf of beits krijgen! Hout hoort eens per jaar behandeld te worden. Zo is hout namelijk beter bestendig tegen de elementen van buiten. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat het hout gaat rotten en dit is nadelig voor de levensduur van het hout.

Verzorg deze zomer je tuin

Het verzorgen van je tuin is iets anders dan het op orde houden of het schoonmaken van je tuin. Dit betekent bijvoorbeeld dat je ervoor zorgt dat de plantjes genoeg schaduw krijgen wanneer de zon het hoogst staat of dat je visvoer in de vijver gooit voor de vissen. Het verzorgen van je tuin kan ook inhouden dat je een doekje over de meubels haalt, voordat je er gebruik van maakt. Wat het inhoudt is voor iedereen anders!

Koi karpers in je tuin

Ontdek meer inspiratie voor je tuin op lifesyleblog mensgoodlife.