Klussen die je écht mag uitbesteden

Mannen en klussen, het lijkt wel alsof iedere man handig moet zijn. Natuurlijk lukt een lampje vervangen en een muurtje witten vaak nog wel. Maar dat iedere man complete tuinhuizen bouwt, auto’s repareert en tuinen aanlegt? Dat is totale onzin. Laat je hierbij vooral niet imponeren door een schoonvader die claimt álles zelf te doen, een buurman die klussen tot kunst heeft verheven of een vriend die overal een oplossing voor heeft. Vaak is dit grootspraak en als dat niet het geval is, schroom dan niet om het welbekende ‘iedereen heeft zijn kwaliteiten’ erin te gooien. Maar om je eigen ego in stand te houden zijn er zaken die jij uitbesteedt die je misschien niet zo snel aan de grote klok hangt, maar welke je écht met een gerust hart mag uitbesteden? Hierbij dit op een rijtje, ínclusief sluitende argumentatie.

Uitbesteden #1: Het dak opgaan

In het kader van veiligheid is dit een klus die je al snel bij de expert kunt parkeren. Dakpannen vervangen is natuurlijk levensgevaarlijk wanneer je dit zelf gaat doen. Jij hebt waarschijnlijk niet de mogelijkheid om je te zekeren, en voor je het weet val je van het dak. Daarnaast is het zaak dat dit vervangen goed gebeurt. Is dat niet het geval, dan heb je binnen een mum van tijd lekkage. Dat wil niemand. Laat de klusjesman ook meteen de dakpannen kopen. Hij weet wat nodig is voor jouw dak, zo weet jij zeker dat je goed zit.

Uitbesteden #2: Elektriciteit aanleggen

Elektriciteit aanleggen is als het spelen met vuur. Er hoeft maar íets fout te gaan en voor je het weet heb je kortsluiting of sta je zelf onder stroom. Dus ga niet zelf Googelen over het aanleggen van rode en zwarte draadjes, plussen en minnen, schakelkasten en het verschil tussen ampère, volt en watt. Hier zijn mensen voor die daar álles van weten. Hetzelfde geldt voor gas- en waterleidingen, waag je hier niet aan en claim ook niet dat je er íets vanaf weet. Geef de expert véél koffie en alle credits en je komt tot het beste resultaat. Ieder zijn vak.

Uitbesteden #3: Website bouwen

Iets wat de handige schoonvader misschien niet meteen ter tafel gooit, maar de technerd van een zwager wel; het bouwen van een website. Dat dit een eenvoudig klusje is wat je zelf ook wel kunt, dat is complete nonsens. Een goed werkende website maken is echt vakwerk. Hier mag je dan ook gewoon iemand voor inhuren inclusief bijbehorend (hoog!) uurtarief. Een investering die zich later uitbetaalt in de werking én vindbaarheid van je site. Gooit je zwager er op de eerste de beste verjaardag allemaal technische argumenten in? Maak vooral niet de fout hierin mee te gaan, dit is heel glad ijs. Kom er gewoon voor uit; je bent een digibeet en je bent er trots op.

Kortom, mannelijkheid hangt niet samen met handigheid. Dit geldt voor zowel online als offline klussen. Doe lekker waar jij blij van wordt én goed in bent, dan doet een ander dat ook. Win-win situatie.

Ontdek meer interessant klusnieuws op mannenblog mensgoodlife.