sluit-het-sim-only-abonnement-af-dat-bij-jou-past

Sluit het Sim Only abonnement af dat bij jou past

Wil je jouw maandelijkse telefoonkosten verminderen en zit je daarom eens tussen de Sim Only abonnementen te kijken? Zorg dan wel dat je voor een Sim Only abonnement gaat dat bij jou past! Zo’n abonnement kun je namelijk helemaal customizen naar je eigen wensen. Wil je bijvoorbeeld veel kunnen bellen, onbeperkt op internet rond kunnen dwalen of misschien wel beide? Wanneer je een Sim Only abonnement gaat afsluiten zijn er een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden.

Sluit het Sim Only abonnement af dat bij jou past:

1. Wat is de perfect-match qua Sim Only abonnement?

Allereerst wil niemand betalen voor diensten die je niet gebruikt. Ben je geen beller? Dan wil je ook geen geld kwijt zijn aan een x aantal belminuten. Gebruik je je telefoon eigenlijk nooit voor activiteiten op internet? Dan wil je de kosten voor al die gigabytes natuurlijk skippen. Voordat je een Sim Only abonnement afsluit is het slim om voor jezelf op een rijtje te hebben wat jouw telefoongedrag is. Hoeveel bel je? Wat doe je op internet? Etc. etc. Heb je deze informatie helder? Dan kun je jouw abonnement customizen. Onbeperkt bellen voor de bellers onder ons en onbeperkt internet voor de mensen die altijd online willen zijn.

Tijdens het customizen van jouw ideale abonnement kun je verschillende vragen verwachten. Zo krijg je bij Ben de vraag naar wat voor abonnement je op zoek bent en of je alleen wilt kunnen bellen of ook internetten. Ook wordt gevraagd naar hoeveel minuten je wilt kunnen bellen en het aantal sms-berichten dat je wilt kunnen versturen. Je gewenste internetbundel en internetsnelheid kun je vervolgens aangeven. Al met al kun je het abonnement gemakkelijk samenstellen naar jouw wensen en zo tot de beste Sim Only komen.

2. Hoe lang wil je aan dit abonnement vastzitten?

Daarnaast is het van belang om na te denken over de looptijd van het contract dat je gaat tekenen. Je kunt gaan voor een maandelijks opzegbaar contract zodat je gemakkelijk en snel over kunt stappen wanneer je bijvoorbeeld ontevreden bent. Je kunt ook kiezen voor een looptijd van 24 maanden. Met zo’n langlopend contract ben je in de meeste gevallen het goedkoopst uit. Let op: Houd er rekening mee dat je telefoon, gedurende de looptijd van het contract, mee moet gaan.

3. In welke staat is je huidige telefoon?

Bij een Sim Only abonnement zorg je zelf voor een telefoon. Je kunt ervoor kiezen om je oude mobiel nog even te gebruiken, mits deze in goede staat is. Verwacht je dat je huidige telefoon na 1 jaar niet meer goed te gebruiken is? Sluit dan geen contract voor 24 maanden af! Tip: Wanneer je eigenlijk een nieuwe telefoon aan wilt schaffen maar de hoge prijzen je tegenhouden, kun je ook eens nadenken over een refurbished telefoon. Waarom het voordelig is om voor zo’n refurbished model te kiezen lees je hier.

4. Wil je je eigen 06-nummer behouden?

Bij het afsluiten van een nieuw abonnement zitten de meesten niet te wachten op een nieuw 06-nummer. Iedereen op de hoogte brengen van je nieuwe 06-nummer is eigenlijk alleen maar gedoe. Het liefst wil je natuurlijk je oude vertrouwde nummer behouden en gelukkig kun je dit aangeven bij de bestelling van je nieuwe abonnement. Wanneer je nu een prepaid simkaart hebt duurt het overzetten van je 06-nummer maar een paar werkdagen. Heb je echter een abonnement? Dan is het afhankelijk van de looptijd van je contract en de opzegtermijn hoe lang het overzetten van je gewenste 06-nummer duurt.

5. Kom je nog voor onverwachte verrassingen te staan?

Bij het afsluiten van een Sim Only abonnement worden er aansluitkosten berekend door alle providers. Dit zijn eenmalige kosten die op de eerste factuur verschijnen of vooraf betaald dienen te worden. Deze kosten zijn gemiddeld €20,-. Tip: houd de aanbiedingen van providers in de gaten, zo kun je misschien wel wat kosten besparen!

Sluit bewust en verstandig jouw perfect-match Sim Only abonnement af, enjoy goodlife!

Vind meer gadgetnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.