zo-kies-jij-de-iphone-die-het-beste-bij-jou-past
zo-kies-jij-de-iphone-die-het-beste-bij-jou-past

Zo kies jij de iPhone die het beste bij jou past 

Ieder jaar komt er wel weer een nieuwe iPhone uit. De een heeft weer net meer vernieuwende functies dan de ander. Maar welke iPhone is het beste voor jou? Dit is natuurlijk onder andere afhankelijk van je budget, het formaat en de functionaliteiten die jij belangrijk vindt. Wij helpen je op weg door de iPhones kort en bondig samen te vatten. Zo maak jij de juiste keus.

Ben jij een early adapter?

Meer over de nieuwste iPhone

Het meest recente model is de iPhone 15. Er zijn drie soorten, de Pro en Pro Max en de Plus. De Pro en Pro Max zijn op dit moment de beste toestellen. De Pro heeft een 6.1-inch scherm en de Pro Max heeft een 6.7-inch scherm. Met de Pro Max kun je tot wel 5x inzoomen met behoud van kwaliteit van het beeld, bij de Pro is dit iets minder namelijk 3x. De iPhone Plus heeft daarentegen geen extra zoomlens, maar enkel de standaard- en groothoeklens. Maar dat neemt niet weg dat je hier alsnog hele gave (landschap)foto’s mee kunt maken. Het zal je niet verbazen, deze iPhones zijn natuurlijk ook de duurste. Ze kosten ongeveer tussen de €1.250 en €1.500.

De runner up

De iPhone 14 is onlangs in 2022 gelanceerd. De Pro (Max) kenmerkt zich door haar kwalitatieve camera en  6,1-inch led-scherm met inkeping aan de bovenkant. De 14 Plus heeft een iets groter scherm, namelijk 6,7-inch. Kijk je veel series of films op je mobiel? Dan is de Plus een betere keus. Bovendien gaat de batterij van de Plus tot wel 6 uur langer mee. Beide iPhone 14 modellen ondersteunen Action Mode. Met deze tool zijn al je filmpjes stabiel, zelfs als je veel beweegt. De kosten liggen tussen de 800 en 900 euro.

Liever een wat kleiner, broekzak model?

De iPhone 13

De Pro (Max) is verkrijgbaar in zowel 6,1-inch als 6,7-inch. Liever een kleiner model? Ga dan voor de iPhone 13 Mini, met een scherm van 5,4 inch. Deze is makkelijk te bedienen met één hand en je bergt ‘m makkelijk op in je broekzak. De Iphone 13 koop je voor ongeveer €800. Houd er wel rekening mee dat deze uitvoering waarschijnlijk nog maar meegaat tot 2026 in verband met de software updates die Apple gaat uitvoeren.

Zie jij door de bomen het bos niet meer?

Het verschil met nr. 12

Het belangrijkste verschil tussen de 13 en de 12 is de schermruimte. De iPhone 13 heeft een smallere inkeping waardoor je meer schermruimte hebt. Zo kijk je dus makkelijker een serie. Bovendien zijn de camerasensoren groter, waardoor je scherpere foto’s maakt. En tot slot gaat de batterij ongeveer 2 uur langer mee. Logisch dat je voor de 12- variant dus minder betaald, namelijk ongeveer €600.

De goedkoopste

De iPhone SE is de goedkoopste die er is. Hij heeft dan ook het kleinste scherm, met 4,7-inch. Het prijskaartje begint al bij ongeveer €550. Maar dan krijg je er natuurlijk ook wel minder functionaliteiten voor terug.

Een nieuwe op het oog? Met dit stappenplan van Apple zet je gemakkelijk je gegevens om naar je nieuwe smartphone. Wil jij meer lezen over smartphones en gadgets? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.