echte-mannen-strijken-zelf
Katalinks

Echte mannen strijken zelf

Echte mannen strijken zelf! Met deze titel hebben wij je aandacht zeker te pakken. Wat wij niet bedoelen is dat mannen met de spreekwoordelijke eer strijken. Nee, het gaat om het echte strijkwerk. Overhemden, shirts, broeken, the whole shebang. Ons doel is tweeledig. Mannen die nu al heer en meester zijn een klopje op de schouder geven en de rest inspireren om een eindbaas niveau te bereiken.

Waarom strijken?

Goede strijkapparatuur is onmisbaar in het huishouden. Het zijn de ultieme superwapens om in glad gestreken modieuze kleding voor de dag te komen. De zakenman gaat hiermee strak in het pak op pad. Dat je niet in de kreukels rondloopt is belangrijk, maar vergeet niet dat de hitte en stoom tijdens het strijken ook bacteriën dood. Strijken is dus nog hygiënisch ook. En heb jij de mannen (en vrouwen) van Suits ooit met een vouwtje gezien? Harvey Specter weet wel beter.. so do you!

suits-mannen-strijken

Echte mannen strijken zelf

Hoewel mannen niet snel geassocieerd worden met huishoudelijke taken, strijken ze wel degelijk vaker dan je denkt. Die overhemden strijken immers zichzelf niet. Vrouwen geven dit taakje maar al te graag uit handen. Tenminste, onze dames geven vol overtuiging aan dat we de strijk zelf maar moeten uitzoeken.

stoomgenerator-mannen-strijken

Mannen die op zichzelf wonen hebben al helemaal geen keus.
Tenzij moeders af en toe nog eens langskomt en in een goede bui aan de slag gaat. Maar goed, de boodschap mag duidelijk zijn. Echte mannen strijken zelf. Het maakt nog indruk ook. Welke vrouw wil nou geen eigen ‘iron man’ in huis?

Ons strijkadvies

Wij strijken graag efficient en moeiteloos. Gemak dient de man! Wij hebben de kans gekregen om de nieuwe GV6839 stoomgenerator uit te proberen. Kort samengevat: wij willen niet meer anders, we gaan je uitleggen waarom.

stoomgenerator-tefal-mannen-strijken

Je strijkt met hoge druk en hebt dus echte power in de handen. Het is een geavanceerd stukje techniek. We praten dan ook niet over een simpel en goedkoop strijkijzertje. Nee, een stoomgenerator! Gecombineerd met een mooi en compact design strijk jij met een krachtige hoeveelheid stoom. En misschien nog belangrijker, een heel soepel en verfijnd glijvermogen.

Er zit namelijk een speciale strijkzool op die het leven een stuk makkelijker maakt. Met een druk op de knop strijk jij met de juiste temperatuur- en stoominstellingen. De stoomgenerator is van alle gemakken voorzien. Het heeft een comfortabel grip, strijkt erg precies, is stabiel en duurzaam. Wij blijven erbij: echte mannen strijken zelf, en met de juiste tool ben ook jij een eindbaas!

6 handige strijktips:

Onze strijktips zijn voor iedereen. Mannen én vrouwen. Met deze handige strijktips gaan jullie met nog meer vertrouwen de uitdaging aan. Je kleding ziet er strak en gelikt uit en je komt hiermee net wat beter voor de dag dan je al deed. Doen, doen en nog eens doen. Dit maakt je vanzelf een baas!

#1 Neem een stoomgenerator

strijkzool-tefal-mannen-strijken

Met een stoomgenerator haal je de kreukels goed en gemakkelijk uit je wasgoed. Het strijken gaat snel en kost weinig kracht. Met een goede strijkzool glijd de stoomgenerator soepel over je kleding. Je strijkt hiermee snel en efficient. Belangrijke elementen voor de ambitieuze en ondernemende man. Want laten we eerlijk zijn, tijd is ook geld.

#2 Koel strijken

Ben je nog niet heel ervaren in het vak? Strijk dan wat koeler. De kans dat jij je nieuwe overhemd hierdoor verpest is minder dan wanneer je de temperatuur vol open gooit. Of kies voor een stoomgenerator van Tafel met Smart Technology, die heeft de perfecte temperatuur- en stoominstelling voor elke stof. Zo weet je zeker dat je je kleding niet verbrandt en hoef je niks in te stellen. Net zo makkelijk!

#3 Laat de was niet te lang liggen

Pak de strijk zo snel mogelijk op. Hoe langer jij je overhemden in de wasmachine of wasmand laat liggen hoe meer kans je hebt op kreukels. En dat wil je niet, wel? Strakke planning, goede timing, en niet de was op laten stapelen. Go, go, go, GO!

#4 Gooi een tennisbal erbij

We horen je denken. Huh? Een tennisbal? Probeer het eens en laat je verassen. Vooral bij grote lappen was helpt dit trucje enorm. De tennisbal zorgt ervoor dat de was (bijvoorbeeld een dekbed) er niet geklit of als een prop uitkomt. Doordat de bal continue heen en weer stuitert in je was machine slaat het alles los.

#5 Hang je strijk op

Verminder de kreuken en kans op kreuken door bijvoorbeeld je gestreken overhemd op te hangen. Zo kreukt je overhemd minder snel. Het hangt tenslotte uit.

#6 Strijk vaak genoeg

Ofwel als je de kans krijgt, doen. Zet desnoods een leuke serie op en zorg ervoor dat je altijd stijlvol voor de dag komt.

Oefening baart kunst. Eet-strijk-slaap-repeat. Enjoy goodlife!

Lees meer over mannen en huishouden op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.