Alles wat jij moet weten over de Italiaanse likeur Amaretto 
Alles wat jij moet weten over de Italiaanse likeur Amaretto 

Alles wat jij moet weten over de Italiaanse likeur Amaretto 

Amaretto, deze afterdinner likeur uit het mooie Italië is razendpopulair over de hele wereld. Heerlijk voor in de koffie, in een cocktail of on the rocks! De echte liefhebber heeft hier, zeker in het najaar, altijd een flesje van staan.

Amaretto

Amaretto is een Italiaanse likeur gemaakt van amandel- of abrikozenpitten. Het drankje heeft een mild bittere smaak. Hierdoor komt het drankje aan zijn naam! In het Italiaans betekent Amaretto namelijk ‘een klein beetje bitter’. Het populaire drankje werd voor het eerst gemaakt in het stadje Saronno, waar familie Reina nog altijd het Origineel Disaronno maakt. Daarnaast heb je ook varianten, zoals de Amaretto van Villa Massa.

Recepten om bij weg te smelten

Het drankje wordt niet alleen gedronken in de bekende Italiaanse koffie, Espresso Martini of Valentino, maar is ook heerlijk om mee te koken.

Zo zijn er talloze dessertrecepten waar de drank ik terug te vinden is. Een klassieker als tiramisu is natuurlijk een echte aanrader. Maar ook Bitterkoekjes-amarettopudding is erg populair, Ook is de drank heerlijk om bijvoorbeeld stoofperen in te stoven!

Recept Tiramisu

Na 35 minuten en 12 uur opstijven, heb jij een Tiramisu op tafel. We delen in dit artikel het recept van leukerecepten.nl (zij hebben ons geïnspireerd) zodat jij direct aan de slag kunt gaan met het maken van jouw Tiramisu.

Deze ingrediënten heb je nodig voor 4 personen en je hebt daarnaast een mixer, klein zeefje en een schaaltje (20 bij 14 cm) nodig:

  • 3 verse eieren
  • 40 gram suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 20 lange vingers
  • 1 kopje sterke koffie (koud)
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • Scheutje Amaretto

How to Tiramisu maken met Amaretto:

  1. Splits de eieren. Zorg er voor dat er helemaal geen eigeel bij het eiwit komt. Mix de eigelen met de suiker in een paar minuten tot een licht geel en luchtig mengsel. Mix de mascarpone er doorheen. Maak de mixer en kom goed schoon en vetvrij en klop daarna de eiwitten helemaal stijf. Spatel het eiwit door het mascarpone mengsel.
  2. Roer de koffie door de Amaretto in een kommetje. Doop de helft van de lange vingers hier een paar seconden in en verdeel ze over de bodem van de schaal (met de gesuikerde kant naar beneden). Giet ongeveer de helft van het mengsel hierover heen. Doop de rest van de lange vingers in de koffie en verdeel het over de schaal. Giet het laatste deel van het mengsel eroverheen. Strooi er wat cacao over en zet in de koelkast. Geef de tiramisu de tijd om goed op te stijven, het liefst een hele nacht (minstens 12 uur).

Let op, omdat er rauwe eieren in dit recept zitten is het mogelijk niet geschikt voor zwangere vrouwen of oudere en zwakkere mensen. Gebruik in dat geval 200 ml opgeklopte slagroom in plaat van ei.

Nodig je vrienden en familie uit, want dat wordt smullen. Lekker toch?

Geniet van de rust a la Italia met een heerlijke Amaretto, enjoy goodlife!

Ontdek meer eten en drinken op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.