biernieuws-t-ij-van-de-duvel
Duvel

Biernieuws: ’t IJ van de Duvel

Alsof de duvel ermee speelt, en zo begint onze review van een toch wel heel bijzonder biertje… Want het ei van de duivel laat zich zien en daar moet samen op gedronken worden.

Nederland en België werken samen en slaan de handen ineen om iets te brouwen waar je blij van wordt. Duvel en ’t IJ delen hun passie, kennis en bouwketel met ’t IJ van de Duvel tot gevolg. Het is hiermee een feit: het ei van de Duivel is gelegd.

Maar hoe ziet dat biertje er nu uit en wat is het nu eigenlijk? Nou dat is goed samen te vatten als een bijzonder bier met Duvels karakter. Een Hazy IPA (Indian Pale Ale) dat frisse mandarijn, ananas- en grapefruit tinten weet te combineren met de peperachtige bite van rogge, een vleugje zoethout en geroosterd mout. Een hele eigenaardige samensmelting van diverse ingrediënten die erg goed in de smaak vallen. ’t IJ van de Duvel proeft aan de ene kant zomers fris en tegelijkertijd toch ook weer lekker bitter qua smaak (voor de nieuwsgierigen, een EBU50 waarde). De redelijk sterke bitter wordt prima in balans gebracht door de frisheid. Daar houden wij van. Het alcoholpercentage is natuurlijk perfect uitgemeten op 6,66%, een knipoog naar het geluksgetal van de Duivel ;-). Eenmaal ingeschonken in het glas is de kleur blond met een lichte troebel.

Hoe je dit biertje drinkt? Nou zo dus:

Samen met een lekkere fuet, kaas van Kaasaffineurs Van Tricht en een aantal goede maten. Want zeker in deze tijd is #heerlijkdelen belangrijk. Maar pas op, dit biertje drink je niet zomaar met iedereen. Dit is een biertje dat een goed verhaal verdient. Pas wel op wat je zegt, wie weet luistert de Duvel met jou mee!

Ontketen ’t IJ van de Duvel en geniet van een verfrissend bitter verhaal, enjoy goodlife!

Te proeven vanaf november in het proeflokaal van ’t IJ in Amsterdam, in Duvel Depot in Puurs (België) en over een paar weken al te verkrijgen in selecte supermarkten. Ook op het terras komt deze topper beschikbaar, goed nieuws voor ons en de horeca!

Ontdek meer bier voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.