bumbu-rum-photo
Bumbu Rum

Bumbu Rum de trots van Barbados

Another one! Ditmaal de originele en op ambachtelijke wijze gemaakte Bumbu Rum. Een superieure rum, waarvoor alleen het allerbeste suikerriet uit maar liefst acht verschillende landen gebruikt wordt. Niet voor niets is Bumbu Rum de trots van Barbados. Met de hand gemengd door de meesters van Bumbu is deze rum puur vakmanschap.

Bumbu Rum

bumbu-logo-blackThe Bumbu Rum Company op Barbados houdt zich al heel wat jaartjes bezig met het maken van rum. Hun recept is gebaseerd op die van de 16 en 17e eeuwse scheepsvaarders van West-Indië, die in hun tijd inheemse Caraïbische ingrediënten mengden met suikerriet en het de naam Bumbu gaven. Mooi hoe de smaak van toen nog steeds voortleeft. De originele formule van Bumbu bevat, naast de internationale samenstelling van suikerriet, water uit een van de zuiverste waterbronnen ter wereld.

Traditiegetrouw worden de verschillende ingrediënten gedestilleerd op Barbados, in ketels die dateren uit het jaar 1840. De gist die gebruikt wordt tijdens dit proces is een geheim net zo oud als de gebruikte ketels. Vervolgens worden natuurlijke inheemse specerijen toegevoegd en rijpt het mengsel tot maximaal 15 jaar in oude eikenhouten Kentucky Bourbon vaten. Deze methode zorgt voor een zachte en bruinige alcohol met een rijke en complexe smaak. Bumbu bevat geen kunstmatige kleurstoffen of smaken. Het is een authentiek stukje geschiedenis wat je met genot nog veel vaker zult gaan proeven.

De Bumbu Rum beleving

Je schenkt Bumbu uit een kunstig vormgegeven fles, voorzien van een opvallend en goudkleurig kruis. Op de achterkant staat, hoe kan het ook anders, een kaart van het Caraïbisch gebied. Het openen van de fles is al puur genieten. Het ontkurkende geluid wordt gevolgd door een geurige samenstelling met tonen van banaan, karamel, vanille en amandelen.

Wij raden je aan om Bumbu puur te drinken, zodat je optimaal kunt genieten van deze bijzondere smaakcombinatie. In de mond proef je de banaan en karamel, aangevuld met chocolade, een wat krachtigere amandel, tonen van kokosmelk en een lang aanhoudende romige vanillesmaak. Wij vinden de smaak zacht en zeer toegankelijk. Bumbu laat zich verde omschrijven als zoet, fruitig en elegant. Met 35% alcohol niet te sterk. Simpelweg een kruidige rum die je geprobeerd moet hebben.

Lees meer over rum voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife.

Bumbu Rum – The Craft Rum