dit-speciaal-bier-geeft-hoop-voor-de-toekomst
dit-speciaal-bier-geeft-hoop-voor-de-toekomst

Dit speciaal bier geeft HOOP voor de toekomst

Hoop doet leven! En leven staat centraal bij het speciaal bier van Hoop. Een culinaire avond met je goede vrienden, familie of partner, maak je echt speciaal met Hoop. Heb jij deze speciaalbieren al geproefd?

In mei 2016 werd Brouwerij ‘HOOP’ in Zaandijk geopend. In een gebied dat historisch bol staat van de ontwikkeling en productie van eten en drinken mocht een ambachtelijke bierbrouwer natuurlijk niet zomaar ontbreken. Met deze opening is Hoop een van de nieuwere bieren op de markt, maar dit geeft ons zeker hoop voor de toekomst.

Proef het gevoel van Hoop

Nederland is en blijft een speciaal land. Hoop bier trekt dit door in het brouwen van hun verschillende bieren, die symbool staan voor de bekende Hollandse onverzettelijkheid. Het wordt gebrouwen in de Zaanstreek, bekend vanwege de molens, maar ook zeker door de scheepvaart. Ooit schuimden de Hollanders alle uithoeken van de wereld af voor handel en zijn er heel wat verhalen beleefd. Hoop is wat ons weglokte op ontdekkingsreis en Nederland ook groot maakte. Maar belangrijker, Hoop is wat ons weer thuis bracht met mooie verhalen. Daarom heeft elk Hoop bier zijn eigen naam, smaak en verhaal. Proef ze dus allemaal!

Op het moment zijn er 14 verschillende soorten bieren in de reeks. Hierbij een kleine greep uit de lekkerste Hoop bieren:

#1 Hoop Awesome Autumn Rum Bock 

Je proeft allerlei verschillende dingen in dit bijzondere herfst bier. Vol van smaak is het zeker wel met: karamel, vanille en een hint van rum. Aan dit biertje proef je ook zeker dat hij licht gekruid is.

#2 Hoop Bleke Nelis

Walvisvaarder Cornelis Gerritsz Jongekees uit Zaandam, waagde zich volgens het verhaal in 1668 op het poolijs bij Spitsbergen. Toen hij door een ijsbeer werd aangevallen werd zijn bijnaam Bleke Nelis geboren. De smaak van de Bleke Nelis is moutig en lichtfruitig!

Maak die gamba’s nog specialer met Hoop Bleke Nelis, enjoy goodlife!

#3 Hoop Spring Spring Bock

Bij deze Spring Bock hoef je geen zoetigheid te verwachten. Het lentebier heeft namelijk een frisse en droge smaak. Je proeft meteen de citrus-smaken. Of ga jij meer aan op de smaken groene paprika en bergamot?

#4 Spaansch benauwd

Met dit bier gaan we terug naar de 80-jarige oorlog waarin de streek belegerd werd
door de Spanjaarden. Voor de mensen die zicht niet wilde bekeren lag een wrede
behandeling door de ‘Spaanse Inquisitie’ op de loer. Het gevoel van de uiteindelijke overwinning zet zich door in het biertje met donker en volle smaak.

De makers van (een) Hoop bier

Ontdek meer biernieuws voor mannen op lifestyle nieuws blog mensgoodlife.