een-heerlijk-drankje-als-het-perfecte-nagerecht
een-heerlijk-drankje-als-het-perfecte-nagerecht

Een heerlijk drankje als het perfecte nagerecht

Ben je nog op zoek naar het perfecte nagerecht voor je etentje van komende week, voor de feestelijke BBQ van het weekend of gewoon voor een simpele doordeweekse dag? Dan hoef je niet meer verder te zoeken want met de pink elephant cocktail zit je zeker goed! Zoet, romig, rozig van kleur en gewoon heerlijk!

Pink elephant

De pink elephant wordt gemaakt met als basis Amarula. Dit is een zoete en romige likeur uit Zuid-Afrika. Deze wordt gemaakt van de vruchten van de Marula boom, ook wel olifantenboom genoemd. Aan deze boom dankt de pink elephant dan ook haar naam. Aan de Amarula likeur wordt chocolade likeur, frambozenpuree, rode wijn en slagroom toegevoegd met wat frambozen en munt als kers op de taart.

De pink elephant heeft niet alleen een verleidelijke smaak en aantrekkelijke kleur, ook wordt het op een bijzondere manier gemaakt. Je begint met het shaken van de rode wijn, Amarula, chocolade likeur, frambozenpuree en wat ijs… Dit zeef je vervolgens in de glazen. Dan schud je in een andere cocktailshaker de slagroom met suiker om een wat zoetere smaak te creëren. Klaar? Dan giet je deze voorzichtig over de (al halfvolle) glazen, zodat de room boven op het drankje drijft. Maak het plaatje af met wat frambozen en munt als garnering en je kunt je heerlijke cocktail serveren!

Verwen je bezoek en jezelf met dit perfecte nagerecht, enjoy goodlife!

De Amarula reis

Vind meer drinken op het lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.