Ervaar Portugal met de nieuwe Hertog Jan Prestige Vatgerijpt

De bierbrouwers van Hertog Jan uit Arcen verrassen ons elk jaar weer met de lancering van een nieuwe editie Hertog Jan Prestige Vatgerijpt. Dit jaar stond Portugal in de schijnwerpers. De bierbrouwers uit Arcen zijn in Portugal op zoek gegaan naar smaken die perfect samengaan met de Grand Prestige van Hertog Jan. En zo kwamen ze uiteindelijk uit bij vaten waar eerst Port Tawny, Moscatel, Madeira en Aguardente in hebben gerijpt. In de brouwerij in Arcen zijn deze vaten opnieuw gevuld, nu met Grand Prestige van Hertog Jan. Deze vaten hebben vervolgens 12 maanden gerijpt in de kelder onder de brouwerij. Zo blijft het karakter van de Limburgse Grand Prestige bestaan en wordt deze verrijkt met zoete Portugese tonen.

De Paradox van Zoet in Hertog Jan

Gerard van den Broek, meesterbrouwer, gaf aan dat de lat hoog lag na de succesvolle Schotse whisky-serie van vorig jaar. Toen ze deze keer aan de slag gingen met de Portugese wijnen kwamen ze erachter dat je zoete elementen kunt proeven zonder dat het daadwerkelijk zoet smaakt. Deze interessante tegenstelling had gelijk de aandacht. Micha Peute, brouwer, geeft aan dat het best gewaagd was op bier en wijn te combineren omdat je het karakter van de Grand Prestige wilt behouden. Uiteindelijk is het zeker gelukt en zijn ze trots op de verrassende, rijke smaken en fruitige aroma’s van de Grand Prestige die niet zoet gebrouwen is. Een Paradox van Zoet!

Grand Prestige Vatgerijpt Port Tawny

Het ontrafelen van de Paradox van Zoet begon met Port Tawny uit de Douro regio. Dit is een licht zure Port Tawny met aroma’s van rood fruit en chocolade.

Grand Prestige Vatgerijpt Moscatel

De tweede variant rijpt op vaten van de Moscatel en is de versterkte frisse, zonnige en lichtzure wijn uit het plaatsje Setúbal. Je proeft hier soepele smaken uit de schil van de muskaatdruif.

Grand Prestige Vatgerijpt Madeira

Wijn van het eiland Madeira was de basis voor de derde variant uit de Portugal serie. Met een houtachtige smaak met karamel van de Madeira is ook dit weer een variant die je geproefd moet hebben!

Grand Prestige Vatgerijpt Aguardente

Naast de voorgaande drie varianten zit er ook nog een verrassende volmondige en warme Aguardente in deze serie.

Laat je verrassen door de Paradox van Zoet met vatgerijpte Hertog Jan bieren, enjoy goodlife!

Vind meer eten en drinken op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.