geniet-van-een-frisse-limoenlikeur-deze-zonnige-lentedagen
geniet-van-een-frisse-limoenlikeur-deze-zonnige-lentedagen

Geniet van een frisse limoenlikeur deze zonnige lentedagen!

De lente is officieel begonnen! We hebben genoeg warme dranken gedronken in de herfst en winter. Nu is het hoog tijd voor frisse en fruitige lentedrankjes! Bij mensgoodlife zijn wij gek van frisse limoenlikeur. Welke maak jij binnenkort?

[divider]Boomsma Limoen[/divider]

[divider]9 Limoncello recepten[/divider]

#1 Limoncello Fizz Cocktail

Dat Processo en Limoncello heel goed samen gaan is een feit! Bovendien is het een van de makkelijkere recepten en zorgt deze Limoncello Fizz Cocktail meteen voor een feestelijk gevoel.

#2 Hoe maak je een Limoncello Fizz?

Dit lentedrankje is simpel te maken door 1/4 limoncello te mengen met 3/4 Prosecco. Schenk de Limoncello in een champagne flûte en voeg daarna de Prosecco toe. Heb je geen Prosecco in huis? Dan is dit drankje ook heerlijk met een goede Cava of Champagne. Voor een extra feestelijke uitstraling voeg je een citroenschil toe om het geheel te versieren. Cheers!

#3 Alcoholvrije Limoncello Fizz

Liever een drankje zonder alcohol? De Limoncello Fizz is ook door de Limoncello te vervangen met versgeperste citroensap en de Prosecco met Spuitwater. Zo kunnen de jonge gasten ook meegenieten.

#4 Limoncello Mojito Cocktail

De Mojito is een van de meeste bekende cocktails ter wereld. Daarom mag de Limoncello variant ook niet missen op deze lijst. In plaats van Rum voegen we Limoenlikeur toe in de cocktail. Zo wordt de cocktail heerlijk fris.

#5 Hoe maak je een Limoncello Mojito?

Neem een longdrinkglas en kneus een aantal takjes munt met de achterkant van een lepel. Schenk 60ml Limoncello in een glas en voeg hier een beetje suikersiroop en het Citroensap aan toe. Vul het glas verder met Crushed Ice en Bruiswater. Garneren doe je met een schijfje citroen of een takje munt.

#6 Italiaanse Limoncello Margarita

De Margarita! Van deze klassieke cocktail is ook een net zo lekkere Italiaanse variant. Normaal gesproken staat Tequila centraal in deze Mexicaanse klassieker, maar dit keer vervangen we dit door limoenlikeur. Echt een lekker drankje voor in het Nederlandse zonnetje.

#7 Hoe maak je een Limoncello Margarita?

Vul een cocktailshaker met 60 ml Limoenlikeur, 60 ml Tequila, 60 ml Limoensap en 60 ml Citroensap. Voeg hier een paar ijsblokjes toe en shake het geheel krachtig door. Schenk de cocktail in een Margarita glas en voeg nog een scheutje Bruiswater toe. Smakelijk!

#8 Limoncello Collins Cocktail

Ook van deze klassieker is een frisse lentecocktail te maken met limoenlikeur. Gemaakt op basis van Gin, Citroensap, Suikersiroop en Bruiswater is dit misschien wel de lekkerste van het stel.

#9 Hoe maak je een Limoncello Collins Cocktails?

Vul een cocktailshaker met ijs, 45 ml Gin, 30 ml Limoncello en een beetje Citroensap. Schud het geheel en serveer de zomerse cocktail uit in een longdrinkglas. Doe een aantal ijsblokjes in het glas en vul het vervolgens af met Spuitwater.

[divider]Van Hollandse bodem[/divider]

Op zoek naar een lekkere limoenlikeur om deze zomerse cocktails mee te maken? Kies bijvoorbeeld voor de Boomsma Likeur. De Boomsma Limoen is een licht groen kleurige likeur afkomstig uit onze eigen Nederlandse bodem. Deze limoen likeur is rijk en fruitig van smaak, doordat de likeur een perfecte assemblage is van huisgemaakt limoenextract en limoen distillaat uit eigen ketels. Heerlijk voor een mixdrankje dus.

Proost op de lekkerste limoncello recepten, enjoy goodlife!

Ontdek meer dranken voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.