Het klassieke recept voor de Campari Spritz
Het klassieke recept voor de Campari Spritz

Het klassieke recept voor de Campari Spritz

Je hebt vast wel eens van Aperol Spritz gehoord, hèt zomerdrankje om te nuttigen op het Nederlandse terras. Campari, de iconische aperitivo uit Milaan, is juist enorm populair op de Italiaanse terrassen. Geloof ons, het is de moeite waard om deze roodgetinte wijncocktail eens te proberen. Ben je niet van plan om naar Italië op vakantie te gaan deze zomer? Dan hebben wij het klassieke Campari Spritz recept waarmee jij deze cocktail ook perfect thuis kunt maken!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 100 ml prosecco van hoge kwaliteit
  • 60 ml Campari
  • 40 ml bruisend mineraalwater
  • Een ruime hoeveelheid ijsklontjes
  • Een schijfje verse sinaasappel voor garnering

Hoe maak je een Campari Spritz?

Allereerst vul je een cocktail- of wijnglas met een flinke hoeveelheid ijsklontjes, zodat het glas goed gekoeld is en de drankjes hun frisheid behouden. Voeg vervolgens de prosecco, Campari en het bruiswater toe aan het glas. Voor de juiste hoeveelheden kun je een shotglaasje gebruiken, maar je kunt dit ook op gevoel doen om de perfecte balans te vinden. Roer de substanties goed door elkaar zodat de smaken mooi mengen. Proef tussendoor even of je drankje naar wens smaakt en pas indien nodig de verhoudingen aan. Hoe meer alcohol je toevoegt, hoe bitterder en verfrissender het drankje zal smaken, wat zorgt voor een unieke en aangename ervaring. Tot slot voeg je een schijfje sinaasappel toe, dat je eventueel op de rand van het glas kunt plaatsen voor een mooie presentatie en extra smaak. Het schijfje sinaasappel geeft een frisse geur en een subtiele hint van citrus die het geheel compleet maakt.

Proost op the goodlife!

Proosten met een glas Campari is een ervaring die de zintuigen prikkelt en de sfeer van elk samenzijn verbetert. Campari, met zijn rijke rode kleur en complexe smaakprofiel, staat symbool voor Italiaanse verfijning en traditie. De bittere en kruidige tonen, gecombineerd met een subtiele zoetheid, maken het een geliefd aperitief dat perfect is om te toosten op speciale momenten.

De geschiedenis van Campari gaat terug tot 1860, toen het werd gecreëerd door Gaspare Campari in Milaan. Deze iconische drank, met zijn unieke recept dat zorgvuldig geheim wordt gehouden, heeft door de jaren heen zijn weg gevonden naar de harten van cocktail-liefhebbers over de hele wereld. Of je nu een klassieke Negroni, een verfrissende Americano, of een eenvoudige Campari met soda drinkt, elke slok brengt een stukje Italiaanse cultuur met zich mee.

Proosten op Campari is meer dan alleen het delen van een drankje; het is het omarmen van een moment van gezelligheid, het vieren van vriendschap, en het genieten van de kleine geneugten van het leven. Dus hef je glas, zeg “Salute” en geniet van de rijke traditie en tijdloze elegantie die Campari biedt.

Nog meer ontdekken?

Een Negroni is de perfecte cocktail van nu, gemaakt met Campari, rode Vermouth en gin. Lees hier hoe je ‘m maakt. Wil je meer ontdekken over drinken en eten? Lees dan verder op lifestylenieuws blog mensgoodlife.