highland-park-the-light-photo-stock
highland-park-the-light-photo-stock

Highland Park THE LIGHT

Een grote klassieker onder de liefhebbers van Whisky is Highland Park. Al meer dan 200 jaar produceert dit merk hoogstaande Whisky die over de hele wereld met genot geschonken en gedronken word. Vergezeld met een inspirerend verhaal, gebaseerd op de Noorse mythologie, zorgt Highland Park voor een heerlijke balans tussen karakter en smaak. Deze single malt mag niet ontbreken in je drankarsenaal! Een nieuwe release is de THE LIGHT (17yo), waarover je hieronder meer leest.

THE LIGHT 17 years

Highland Park THE LIGHT is een 17 jaar oude whisky welke is uitgebracht als opvolger van de THE DARK. Met deze nieuwe release wordt de lente- en zomerperiode omarmd en gevierd. Deze whisky rijpt op refill vaten van Amerikaans eiken en wordt gekenmerkt door een fruitig en kruidig karakter. De oplage van deze whisky is gelimiteerd tot 28.000 flessen wereldwijd, met in Nederland een oplage van slechts 2.000 flessen. Adviesprijs: € 215,-.

Een frisse Whisky is THE LIGHT zeker en heeft een natuurlijke, lichte kleur. Het smaakprofiel onderscheid zich met een zachte toch van heideturf, een wat kruidige nootmuskaat en zoete vanille. De fruitige tint komt van gekarameliseerde peer, ananas en honing. Al met al een heerlijke en verassende Whisky en een mooie variant op de traditionele Highland Park Viking Honour, welke kenmerkend is met de smaak van heideturf in combinatie met rijping op sherryvaten, met een smaakprofiel van onder andere gedroogd fruit, rozijn, dadels en honing.

Special Editions

THE DARK, de special edition whisky die Highland Park eind 2017 lanceerde, is opgevolgd met deze nieuwe reeks. “THE LIGHT en THE DARK delen samen het verhaal van de tegenstrijdige seizoenen die in continue cyclus woeden en rusten over de Orkney eilanden waar Highland Park wordt gedestilleerd en de Viking voorvaderen ooit voet aan land zetten.

Visueel

Niet alleen de smaak, ook de fles van THE LIGHT complimenteert de eerder uitgebrachte special edition. De lichtgroene fles waarop een slangachtige draak is afgebeeld refereert naar de Vikingrijke herkomst van Highland Park, evenals de runentekens die de fles sieren. Op de achterkant van de fles staat ‘Made with Pride on Orkney’, een tribuut aan de mannen en vrouwen die met zo veel ambacht en passie aan Highland Park single malt werken.

Lees meer over drinken en whisky op lifestyle platform mensgoodlife!

THE LIGHT – tasting notes

Viking Honour – tasting notes