in-contact-met-de-natuur-met-deze-alcoholvrije-cocktail-recepten
in-contact-met-de-natuur-met-deze-alcoholvrije-cocktail-recepten

In contact met de natuur met deze alcoholvrije cocktail recepten

Is Dry January je goed bevallen, en heb je besloten om dit jaar minder alcohol te drinken? Verstandige keus! Even geen alcohol drinken of minderen kan natuurlijk geen kwaad. Dit is overigens ook een trend die we steeds vaker terugzien. Alcohol minderen betekent zeker niet dat je niet meer kunt genieten van een goodlife. Met deze heerlijke alcoholvrije cocktail recepten is alcohol minderen zelfs niet eens meer zo moeilijk. Je geniet nog meer van de pure smaken uit de natuur en we gaan je in dit blog uitleggen hoe.

What to drink when you’re not drinking?

Het antwoord is Seedlip

Seedlip is ‘s werelds eerste gedistilleerde alcoholvrije spirit van hoge kwaliteit, ontwikkeld door Ben Branson. Hij wilde het dilemma ‘Wat te drinken als je niet drinkt?’ oplossen. En dat is ‘m gelukt! Sindsdien is Seedlip niet meer weg te denken uit het alcoholvrije assortiment en wordt het geserveerd in veel clubs en restaurants. Het bevat ingrediënten als munt, hop, rozemarijn en eik. Met deze botanische ingrediënten haal je letterlijk de natuur in huis.

Drie heerlijke alcoholvrije cocktail recepten om thuis te maken

lifestyle nieuws

Seedlip Fir Fizz

De Fir Fizz cocktail is gemaakt met Seedlip Garden. Deze spirit bestaat uit de botanische ingrediënten munt, rozemarijn, hop en tijm.

Recept:

 1. Start met het shaken van 50 ml Seedlip Garden, 25 ml Douglas fir cordial*, 20 ml limoensap en 0,3 ml foamer in een cocktailshaker.
 2. Schud alles goed door elkaar.
 3. Voeg vervolgens ijsklontjes toe in een longdrinkglas.
 4. Vul het glas met de liquid en wat ijsblokjes.
 5. Top de cocktail af met 80 ml komkommer seltzer. 

*Dennennaalden, jeneverbes, limoenschil, limoensap, suiker, citroenzuur, appelzuur

recept cocktail voor mannenblog

Chicha Nogroni Cocktail

Met Seedlip Spice 94 maak je een heerlijke Chicha Nogroni. Een heerlijke cocktail met smaken van eik, grapefruit, citroen en groene kardemom.

Recept:

 1. Doe 30ml Seedlip Spice 94, 30ml chicha morada, 30ml cherry amaro*, 7,5ml cherry siroop en 3 drupjes eiken bitters in een glas
 2. Zet het geheel minimaal 1,5 uur in de koelkast.
 3. Vul vervolgens een glas met een groot ijsblok en giet de drank eroverheen.
 4. Ten slotte, garneer je het drankje met de physalis en een groot ijsblok.

*Kersensap, gentiaanwortel, zoethoutwortel, sinaasappelschil, alsem

cocktail mannenblog

Seedlip Ginger Highball Cocktail

De Seedlip Ginger Highball is eenvoudig te maken en wordt gemaakt met ginger ale. Deze cocktail is kruidig en verfrissend.

Recept:

 1. Allereerst doe je de ijsklontjes in het glas.
 2. Vervolgens voeg je 50 ml Seedlip Spice 94 toe.
 3. Top af met ginger ale en een schijfje sinaasappel en gember.
cocktail

Nog een extra Seedlip recept

We voegen nog een heerlijk recept toe, de Spice 94 & Tonic cocktail. Maak hem nu zelf met deze how-to.

Ga de natuur in met een Urban Safari

Door al die lekkere recepten krijg je nog meer zin om de natuur in te gaan. Laten we daar nou net rekening mee gehouden hebben! Trek je wandelschoenen aan en ga op pad in de stad. Er zijn ontzettend veel boswachters die je graag meer vertellen over de mooie bomen en bloemen uit jouw woongebied. Wie weet ontdek je nog eens een mooi stukje natuur bij jou om de hoek. En na een dag verbinden met de natuur, sluit je hem natuurlijk goed af met een heerlijke Seedlip cocktail!

Wil je meer lezen over unieke dranken? Lees dan verder op mensgoodlife, het laatste lifestyle nieuws blog voor moderne mannen in Nederland.