jack-daniels-tennessee-rye-whiskey
jack-daniels-tennessee-rye-whiskey

Jack Daniel’s brengt ode aan de traditionele Tennessee Rye Whiskey

Met ruim 150 jaar ervaring in het produceren van wereldse Whiskey, brengt Jack Daniel’s met haar Tennessee Rye een ode aan een eeuwenoud recept. Het unieke recept van 70% rogge, bronwater uit Cave Spring Hollow en de iconische houtskoolfiltering geeft deze spirit een kruidig en zacht karakter. 

Jack Daniel’s Tennessee Rye Whiskey

Voor ons is Jack Daniel’s de perfecte Whiskey die past bij elke gelegenheid. De drank is gebalanceerd, smaakvol en genuanceerd. Niet té uitgesproken of een te krachtig smaakprofiel, juist zeer toegankelijk en lekker. De ”Classic” leent zich goed om neat, on the rocks of in een cocktail (of als mix) te drinken en wij hebben eigenlijk altijd wel een fles in huis. 

Met de release van Jack Daniel’s Tennessee Rye Whiskey is het fameuze merk een mooie Whiskey rijker. Het onderscheidende smaakprofiel komt tot stand door de jaren aan vakmanschap en de expertise van master Distiller Jeff Arnett en zijn team. Het is een eigen versie van de ‘klassieke Amerikaanse Whiskey’’. Het recept, 70% rogge, 18% mais en 12% gemoute gerst, is een uitdaging voor de smaakpapillen. Tonen van karamel, kruiden en peper vormen de basis voor deze aromatische spirit, opgebouwd uit een fijne mix van fruit, rogge en eiken.  

Benieuwd naar meer informatie over het smaakprofiel? Volg @essentialsofliquor op Instagram voor meer uitleg en proefnotities.

Jack Daniel’s is toch Bourbon?

Een leuk weetje: Jack Daniel’s staat alom bekend als een bourbon, maar is het niet! Na distillatie wordt de drank gefilterd door een drie meter dikke houtskool laag van esdoorn. De specifieke distillatie voorschriften in acht nemend, maakt dat het hierdoor geen bourbon is. Wat dan wel? Simpel: een wereldberoemde Tennessee Whiskey!

Tennessee Rye versus Classic

Een mooie en leerzame vergelijking van Whiskey Vault!

Meer over drank en whiskey lees je op lifestyle platform mensgoodlife.nl