maak-tijdens-de-feestdagen-de-iconische-sidecar-cocktail
maak-tijdens-de-feestdagen-de-iconische-sidecar-cocktail

Maak tijdens de feestdagen de iconische Sidecar cocktail

De bekende Sidecar cocktail is jarig! Hij bestaat inmiddels alweer 100 jaar en Rémy Martin viert mee! Deze vintage klassieker bestaat uit slechts 3 ingrediënten waarvan er 2 de boventoon voeren: de tijdloze smaken van de Rémy Martin Cognac en Cointreau likeur. Ideaal om je gasten mee te verwennen tijdens de feestdagen!

100 jaar Sidecar

Zo rond het einde van de Eerste Wereldoorlog voerden Amerikanen samen met hun eigen cocktailstijl naar Europa. In die tijd zag je vaak een motorfiets met zijspan (sidecar) voorbijkomen. Zo kwam in die tijd, in 1922, dan ook de Sidecar cocktail tot stand: Een derde cognac, een derde Cointreau, een derde citroensap, ijs, shaken en serveren.

3 ingrediënten

In al die 100 jaar is de Sidecar cocktail trouw gebleven aan het originele recept. Het bestaat nog steeds uit 3 delen cognac, 2 delen cointreau en 1 deel citroensap. Tegenwoordig is er wel één verfijnde uitzondering op dit originele recept gemaakt. Namelijk, de keuze van Rémy Martin 1738 Accord Royal. Vandaag de dag zijn de verhoudingen voor een goede Sidecar cocktail volgens Rémy Martin dan ook: 3 cl Rémy Martin 1738 Accord Royal, 2 cl Cointreau en 1 cl citroensap. De zachtheid van de Rémy Martin 1738 Accord Royal komt goed tot zijn recht tegen de achtergrond van citrusvruchten en de eikenhouten details worden versterkt door de krokante zoetheid van de Cointreau likeur.

Geniet van de Sidecar zoals dat 100 jaar terug ook al werd gedaan, enjoy goodlife!

Vind meer eten en drinken op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.