met-welke-champagne-proost-jij-tijdens-de-feestdagen
met-welke-champagne-proost-jij-tijdens-de-feestdagen

Met welke champagne proost jij tijdens de feestdagen? 


December komt er weer aan en dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan. De voorbereidingen zijn in volle gang; de kerst-recepten zijn uitgezocht en de champagneglazen alvast gestoft. Want bij feest, hoort natuurlijk champagne! Met welke champagne proost jij tijdens de feestdagen?

Champagne is mousserende wijn die wordt gemaakt in de Champagne-streek in Frankrijk, gelegen ten oosten van Parijs. Deze champagnestreek wordt omvat ongeveer 34.000 hectare wijngaarden, verspreid over meer dan 300 dorpen. Alleen mousserende wijn uit deze regio mag de naam champagne dragen. Zo ook de wijn uit het dorpje Épernay van het Moët & Chandon huis.

Moët & Chandon

Om de feestdagen goed te vieren, lanceert Moët & Chandon een speciale Spark of Light-editie champagne met als thema “Vier het leven” ! Deze drank staat symbool voor verschillende gedenkwaardige gebeurtenissen in de geschiedenis van Moët & Chandon.

Maak van de feestdagen een echt feestje met Moët & Chandon Holiday Season 2022 Limited Edition Spark of Light. Deze drank is een gouden ster die schittert op elke feestje.

Geef die kater geen kans!

Het nieuwe jaar begin je natuurlijk het liefst zonder kater. Maar hoe doe je dat? Met deze tips geef jij nieuwjaarsdag de kater geen kans:

  1. Drink genoeg, en dan bedoelen we niet alleen champagne. Drink niet alleen water als je thuiskomt van je feestje, maar drink ook eens wat water tussen de champagne door.
  2. Ga voor een vette hap. Na al die oliebollen van gisteravond kan daar de volgende dag ook nog wel een lekkere vette hap bij. In de ochtend moet nog een deel van de alcohol in je bloed afgebroken worden. Dit proces gaat niet snel, maar door het eten van vet eten, kun je dit versnellen. 
  3. Vals spelen mag! Tegenwoordig kun je de kater heel wat verzachten. Neem bijvoorbeeld een katerpil, of ga voor een simpel paracetamolletje. Een tikje vals spelen mag af en toe echt wel.
  4. Als blij ei 2023 in? Ontbijten is sowieso goed als je een kater hebt, maar als je echt misselijk bent en hoofdpijn hebt, kun je het beste een ei eten. 
  5. Gaan met die banaan. Sporten is geweldig tegen de kater. Het geeft je een oppepper en zorgt dat je lichaam meer zuurstof opneemt. Ga dus een rondje rennen, of zorg voor een oppepper in de vorm van een koude douche.

Ben jij al opgepept voor die decembermaand? Cheers, Happy Holidays & Enjoy Goodlife!

Ontdek meer heerlijke dranken op lifestyle mannenblog mensgoodlife.