ook-in-de-zomer-is-cognac-een-prima-drankje-met-tercet-van-remy-martin
ook-in-de-zomer-is-cognac-een-prima-drankje-met-tercet-van-remy-martin

Ook in de zomer is cognac een prima drankje met TERCET van Remy Martin

De zomer staat gelijk aan lekker lang en vaak buiten zijn. Op het terras, aan het strand, in de tuin en ga zo maar door. Waar op deze momenten de Gin&Tonic vorige zomers voor velen hét go-to-drankje was, is dat deze zomer misschien wel cognac. Als we Rémy Martin mogen geloven, grijpen we deze zomer naar de fruitige TERCET-cognac en laten we het biertje vaker links liggen. Cognac als cocktail, on the rocks of gecombineerd met sorbet… met de TERCET-cognac zit je eigenlijk altijd goed!

Waar drie meesters samenkomen

TERCET is ontstaan uit de ontmoeting en samenwerking tussen 3 Rémy Martin meesters met elk hun eigen expertise. Wijnmaker Francis Nadeau, meester distilleerder Jean-Marie Bernard en Rémy Martin-keldermeester Baptiste Loiseau, sloegen de handen ineen om iets moois te creëren. Zoals Jean-Marie zelf aangaf was de samenwerking prettig en respectvol, “Baptiste luisterde naar ons en wij luisterden ook naar hem”.

Baptiste identificeerde bepaalde eaux-de-vie waarin hij een nieuwe soort cognac zag. Fruitaroma’s en tropische noten die op een prachtige manier samen zouden komen. Om er zeker van te zijn dat Baptiste het beste uit dit idee zou halen, betrok hij Francis en Jean-Marie bij dit idee. De 3 meesters hebben vervolgens jaren overlegd, geëxperimenteerd en… gemaakt. Want de creatie van TERCET is hét resultaat. Een verfijnde cognac in de Rémy Martin stijl, met een fris aspect en kenmerkend innoverend fruitprofiel.

Hoe wordt TERCET gemaakt?

Voor de creatie van TERCET worden de fijnste druiven uit de klei-kalksteen van Petite Champagne en Grande Champagne (de bron van alle Rémy Martin-cognacs) gebruikt. De druiven worden geperst en vergist met als resultaat: heldere en aromatische wijnen. Een langzame distillatie op droesem in kleine koperen distilleerkolven volgt. Waarna een precisieproces gekenmerkt door Rémy Martin’s distillatie savoir-faire volgt. De eaux-de-vie die nu gecreëerd is, rijpen tenslotte los van elkaar in Franse eiken vaten in de Rémy Martin-kelders. Lang genoeg gerijpt? Dan wordt alles samengevoegd tot de TERCET-blend waar we het nu over hebben.

Je ziet een lichte amberkleur met koperkleurige reflecties, je ruikt fruitige noten van lychee en abrikoos en ook kruidige tonen van kaneel, nootmuskaat, gember en zoethout gaan door je neus. Je proeft vers, sappig fruit en specerijen. De smaak is krachtig en fris, gevolgd door een zachtheid die kenmerkend is voor de Rémy Martin-stijl. Vervolgens is de afdronk lang en complex in de mond. Al met al zo eentje die je gewoon geproefd moet hebben!

Laat je verrassen door je nieuwe go-to-zomerdrankje, enjoy goodlife!

Vind meer eten en drinken op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.