presenteer-je-favoriete-gin-op-deze-prestigieuze-bar-cart
presenteer-je-favoriete-gin-op-deze-prestigieuze-bar-cart

Presenteer je favoriete gin op deze prestigieuze bar cart

Twee verschillende merken slaan de handen ineen en introduceren een iconische bar cart waarmee ze de authentieke barcultuur samenbrengen met minimalistisch design. We hebben het hier over het Gin-merk Tanqueray en het designhuis Thonet. Terug in de jaren dertig werd de eerste traditionele S 179 bar cart geproduceerd en deze is nu in een nieuw, groen, jasje gestoken.

De samenwerking

Het merk Tanqueray kwam in 1830 in the picture, met als doel: de beste gin ter wereld te produceren. Oprichter Charles Tanqueray was niet snel tevreden en heeft jaren nodig gehad om het perfecte recept te ontwikkelen. Zijn unieke ideeën hebben het merk gemaakt tot wat het nu is: een iconisch merk! De geschiedenis van Thonet begint meer dan 200 jaar geleden. Dit designhuis geeft al jaren vorm aan menig interieur met hoogwaardige meubels, hedendaagse producten maar ook designklassiekers. Een tijdloos design en de hoogste kwaliteit, daar kun je van op aan!

De samenwerking tussen beide merken geeft als resultaat een limited edition S 179 bar cart, waarvan het design oorspronkelijk toegeschreven werd aan de architect Mies van der Rohe en waar nu Sebastian Herkner zijn handtekening onder zet. Deze bekroonde Duitse ontwerper staat wereldwijd bekend om zijn aanpak waar hij traditionele technieken en materialen combineert met klassiek design en functionaliteit.

Sebastian Herkner

Herkner bleek de perfecte ontwerper te zijn voor deze opdracht, hij kreeg het voor mekaar om de kleuren, symbolen en materialen van de bekende Tanqueray fles te combineren met het iconische meubelstuk uit de authentieke barcultuur.

‘Mijn werk wordt gekenmerkt door een gevoeligheid en identiteit die de nadruk legt op functie, materiaal en detail. Daarbij draag ik kenmerken uit verschillende culturen over, interpreteer deze en vertaal ze in nieuwe artefacten. Dit karakter geeft respect en persoonlijkheid aan de meest alledaagse voorwerpen’.

‘Tijdens het maakproces van de nieuwe S 179 was het voor mij heel duidelijk: de ziel van de klassieker moet behouden blijven. En toch gaat het om de creatie van een bar cart die past bij de huidige tijdgeest. De combinatie van traditie en innovatie zorgt vaak voor de meest tijdloze meubels, waarbij de grootste uitdaging is om de kloof te overbruggen zonder een van beide aspecten te verliezen,’ aldus Sebastian Herkner, ontwerper van de Tanqueray x Thonet S 179. 

De prestigieuze bar cart

Of je hem nu gebruikt als huisbar, serveerwagen of dressoir… De S 179 was én is een designobject dat je terugbrengt naar de bar-cultuur van de vorige eeuw. In het design van deze limited edition komt het klassieke chromen frame van de originele bar cart en de groen/zilvere kleuren van Tanqueray samen. Het schap aan de onderkant biedt genoeg ruimte voor Tanqueray flessen en handige tools om de lekkerste drankjes te bereiden. Handvatten van leer en iconische zegelstempeldecoraties maken het helemaal af. De S 179 bar cart is te koop voor €2.773,- en kunnen we dus zeker een prestigieus, premium product noemen.

Drank en design komen samen in deze bar cart, enjoy goodlife!

Geniet, maar drink met mate. Ga naar www.drinkiq.com voor meer informatie.

Ontdek meer luxe dranken op het premium lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.