Woodford Reserve Old Fashioned Week keert terug naar Nederland

Geniet van 14 tot 20 november een week lang van de wereldberoemde cocktail gemaakt van ’s werelds beste bourbon tijdens de Woodford Reserve Old Fashion week.

Haal je hart op met deze klassiekers

Cocktailliefhebbers kunnen hun hart ophalen. In november komen de twee klassiekers Woodford Reserve®, ’s werelds bestverkopende super-premium Amerikaanse whiskey, en de Old Fashioned cocktail samen tijdens de jaarlijks terugkerende Woodford Reserve Old Fashioned Week. Van 14 tot en met 20 november nodigt Woodford Reserve bartenders en consumenten uit om te genieten van de iconische cocktail in geselecteerde bars en restaurants in Nederland.

Ontdek moderne variaties op de klassieke Old Fashioned Cocktail

Slechts drie ingrediënten maken van de traditionele Old Fashioned cocktail zijn klassieker; bourbon, suiker en bitters. Juist door die eenvoud zijn de mogelijkheden om te variëren eindeloos.

Strijk neer in Amsterdam bij Door 74, Super Lyan, Flying Dutchmen Cocktails, Pulitzer’s Bar of Lotti’s – The Hoxton en ontdek hoe deze cocktailbars hun versie van de iconische Woodford Reserve Old Fashioned creëren. Of bezoek één van de andere zestig Nederlandse cocktailbars om te genieten van moderne varianten van de klassieke Old Fashioned cocktail.

Wil je thuis je eigen versie van deze Old Fashioned cocktail maken? Inspirerende cocktailrecepten, samen met een lijst van deelnemende bars en restaurants, vind je hier.

Mis niks van de Old Fashioned Week en volg @oldfashionedweek of gebruik #oldfashionedweek op Instagram. Lees meer via www.woodfordreserve.com.

Over Woodford Reserve

Woodford Reserve Straight Bourbon Whiskey wordt handgemaakt op de Distillery in Kentucky. Al in 1812, werd op deze ‘National Historic Landmark’, voor het eerst bourbon geproduceerd. Dat maakt deze distilleerderij één van de oudste van Amerika. Woodford Reserve combineert de erfenis van een traditionele distilleertechniek met moderne wetenschap, wat resulteert in de perfect uitgebalanceerde bourbon. Ontdek meer dan tweehonderd waarneembare smaaktonen, van hartige granen en hout, tot zoete aroma’s, kruiden en fruit- en bloemige tonen. Woodford Reserve Old Fashioned Week is een jaarlijks wereldwijd festijn dat in 2015 in Parijs begon en inmiddels is uitgegroeid tot een evenement voor bartenders en iedereen die van een goed gemaakte cocktail houdt.

Over de Old Fashioned cocktail

Zowel Woodford Reserve als de Old Fashioned zijn afkomstig uit Kentucky. Cocktailhistorici zijn het er, over het algemeen, over eens dat de naam van de cocktail voor het eerst werd gebruikt in de Pendennis Club in Louisville, Kentucky. In 1881 vergaarde de Old Fashioned verdere bekendheid nadat kolonel James E. Pepper de cocktail introduceerde in de high society in het Waldorf Astoria New York. Tegenwoordig is het dé #1 klassieke cocktail wereldwijd.

Ontdek meer heerlijke whiskey voor mannen op lifestyle blog mensgoodlife.