the-luminary-series-een-unieke-samenwerking-van-the-dalmore-en-vampa-dundee
the-luminary-series-een-unieke-samenwerking-van-the-dalmore-en-vampa-dundee

The Luminary Series: een unieke samenwerking van The Dalmore en V&A Dundee

Iconen uit de whisky wereld en de designwereld komen samen in The Luminary Series. Dit is een unieke serie gelimiteerde whisky’s met een verhaal.

Een driedelige reeks

The Dalmore Highland Single Malt introduceert een verzameling zeldzame single malts, genaamd: The Luminary Series. Deze Luminary Series is ontwikkeld in samenwerking met de beroemde architect Kengo Kuma en zijn protégé Maurizio Mucciola, beide hoofdarchitecten van het Schotse designmuseum V&A Dundee. Whisky en architectonisch design komen samen in deze driedelige reeks die per editie op de markt gebracht worden. Elke release staat in het teken van een visionair ontwerptalent.

1. The Luminary Series – Luminary No.1 – 2022-editie

De driedelige reeks begint daar waar de vaardigheden van 2 meester én hun protégés worden benadrukt. Enerzijds Kengo Kuma en Maurizio Mucciola van V&A Dundee en anderzijds meester distillateur Richard Paterson OBE en meester whiskymaker Gregg Glass. Al deze grootheden delen een diep respect voor het creatieve proces, een toewijding voor perfectie en een passie voor natuurlijke materialen. De 2022-editie is dan ook een waar eerbetoon aan het erfgoed van deze mensen.

2. Luminary No.1 – The Rare

Cultuur en ambacht komen samen in The Rare, van de hand van Kengo Kuma en Richard Paterson OBE. Deze zeldzame en waardevolle whisky heeft 48 jaar gerijpt onder het verzorgende oog van Richard Paterson. De samenwerking tussen Kuma en Paterson begon in 2020, toen ook de vierjarige samenwerking met V&A Dundee werd aangekondigd.

Van The Rare worden in totaal slechts 3 flessen gemaakt die stuk voor stuk in een unieke sculptuur worden geplaatst. Deze sculptuur is ontworpen door Kengo Kuma, bestaat uit 48 deeltjes en is handgemaakt uit Japans en Schots eiken en glinsterend staal. De Whisky die we in de flessen vinden, is tevens gerijpt in vaten van Japans en Schots eiken. Een van de drie sculpturen zal via Sotheby’s London op de markt komen, een andere sculptuur wordt bewaard in de distilleerderij in Highland en het originele sculptuur zal te zien zijn in V&A Dundee.

The Rare kon werkelijkheid worden door de ruim zes decennia ervaring die Kuma en Paterson meebrengen. Deze twee iconen komen samen in The Rare en het streven naar perfectie is hier duidelijk.

3. The Luminary No.1 – The Collectible

Wanneer we het over de derde single malt uit de reeks hebben, dan hebben we het over The Collectible. Dit is een weerspiegeling van The Rare, maar deze keer zijn het de protégés die deze single malt werkelijkheid hebben laten worden. De passie voor hout en smaak van Gregg Glass, zorgt voor de creatie van single malt die 15 jaar gerijpt heeft. De eigentijdse verpakking hebben we te danken aan Maurizio Mucciola. In zijn werk herken je gelijk het werk van zijn meester. Dezelfde soort geometrische deeltjes zijn over de behuizing verspreid. 

The Collectible heeft gerijpt in vaten van van de Amerikaanse witte eik, in de Italiaanse Amarone-rode wijnvaten en de speciaal voor deze gelimiteerde serie op maat gemaakte ‘Kintsugi’-vaten. Deze laatste vaten zijn vervaardigd van Schotse Tay Oak (afkomstig van een boom aan de oevers van de rivier de Tay), Japanse Mizunara eik en Amerikaanse witte eik.

Een unieke serie gelimiteerde whisky’s, enjoy goodlife!

Vind meer drinken op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.