v2c-gin-nederland
V2C Gin

V2C Gin uit hartje Amsterdam

Vriendschap is onbetaalbaar. Je creëert samen met je vrienden onvergetelijke momenten en inspireert elkaar met vruchtbare ideeën. Een sterke vriendschap is dan ook de basis achter het succesvolle merk V2C Gin. Een belangrijk ‘ingrediënt’ om het zo maar te noemen. 

Geboren uit vriendschap

Wat een smaakvol idee al niet kan brengen. Een viertal van het leven genietende heren leek het gewoon lachen om eens een eigen batch drank te maken. De beperkte oplage van 399 flessen ging in no-time op aan vrienden, familie en kennissen. Het smaakte naar meer want de vraag bleef, ondanks dat de flessen op waren. Dus wat doe je dan? Het was tenslotte ‘slechts’ een hobby project van een aantal oud-studie vrienden die elkaar leerde kennen in Maastricht met een gedeelde passie voor eten en drinken. Juist, je doet dan toch nog maar een batch, en nog een. Voor ze het wisten was V2C Gin geboren, vernoemd naar hun studentenadres uit Maastricht: Victor de Stuersstraat 2C. De plek waar ze jarenlang genoten hebben van heerlijk eten en drinken en genoten van het leven op een gastvrije manier.  

De vier heren uit dit inspirerende succesverhaal? Ad, Fernand, Jorgo en Laurens. Studenten van de Hoge Hotelschool te Maastricht die via hun passie jaren later nog steeds goede vrienden zijn en in Amsterdam een prachtige gin hebben gecreëerd. Maar vergis je niet: het proces naar het creëren van een geweldige gin gebeurde niet overnight. V2C Gin is geperfectioneerd in een intensieve periode van 12 maanden lang leren, experimenteren, proeven en finetunen. Cheers & Bottoms up naar jullie!

V2C Dutch Dry Gin

De gin van V2C wordt gedestilleerd met zeer goede ingrediënten. Een graanalcohol van hoge kwaliteit wordt in ingekocht. De speciale combinatie van kruiden (botanicals) worden geleverd door gerenommeerde specialist. Onmisbaar in het recept is water: deze vindt haar herkomst in de Amsterdamse waterleidingduinen. Na een distillatieproces van circa tien weken in de ambachtelijke en gerenommeerde brouwerij Anno 1777 worden de flessen gevuld en met de hand gelakt.

Inmiddels zijn er een viertal verschillende producties van V2C Gin beschikbaar, elk met een eigen onderscheidend karakter: 

  • V2C Classic Dutch Dry Gin
  • V2C Orange Dutch Dry Gin 
  • V2C Barrel Aged Dutch Dry Gin
  • V2C Navy Strength Limited Edition 

De ingrediënten per gin zijn geen geheim en staan juist vermeld op de fles zodat je de gins makkelijk kunt pairen met een Tonic of in een cocktail. 

V2C Classic Dutch Dry Gin 

In de V2C Classic Dutch Dry Gin worden de basis ingrediënten (jeneverbes, koriander, engelwortel, zouthout, laurier en St. Janskruid) gecombineerd met exotischere smaken van kardemom, sinaasappel, citroenschil en gember. Het recept van de Lage Landen gecombineerd met een Oriëntaals tintje, perfect voor een frisse maar verassende gin tonic. 

V2C Orange Dutch Dry Gin 

De V2C Orange Dutch Dry Gin is een ode aan Nederland. Deze op Oranje geïnspireerde gin is een aanvulling op de classic waaraan een extra smaak van sinaasappel en een subtiele vleug van chilipeper is toegevoegd. Het is een gin met karakter die in de zomermaanden perfect tot haar recht komt. Ondanks de chilipeper zeker niet te pittig. 

V2C Barrel Aged Dutch Dry Gin

Uit de naam maak je al op dat deze gin op het vat gerijpt is – niet alledaags want de meeste gin wordt gedistilleerd in (koperen) ketels. Door de rijping van negen maanden op Amerikaanse eikenhouten vaten ontstaat een unieke gin met tonen van kaneel en vanille. Je proeft de houtige notities. Om de smaaksensatie echt te beleven zou je deze gin eens puur moeten proberen. 

V2C Navy Strength Limited Edition

Een sterkere en krachtigere variant is de V2C Navy Strength Limited Edition. Deze gin is ‘gunpowder proof’. Wat dit betekend? Het is een term uit de vroegere eeuwen. Het hoge alcoholpercentage in deze gin (57% – tegenover 41,5% bij de andere gins) zorgt ervoor dat buskruit bij lekkage nog steeds kan exploderen. Gin met dit alcoholpercentage werd in grote aantallen meegenomen op houten schepen en benedendeks bewaard, vaak naast het buskruit. Vandaar dat het zo belangrijk is dat deze twee naast elkaar konden ‘leven’. De gin heeft ook wel een gunpowder tintje. De Aziatische invloeden geven het een goede spice die bijgestaan wordt door de sterkere alcoholsmaak. 

Geleverd met een zakje van de toegevoegde botanicals heb jij de perfecte garnering bij de hand om je gin tonic af te maken. 

Flesopeners met Amsterdamse roots

Creatief? Dat is dit merk zeker. Te meer blijkt dit uit hun wel zeer originele release van échte Amsterdamse flesopeners! Waar de verdronken fietsen uit de Amsterdamse grachten al niet voor gebruikt kunnen worden..

Een laatste woord

Je merkt dat wij onder de indruk zijn door V2C Gin. Dit zijn de verhalen waardoor wij geïnspireerd raken en deze verhalen delen wij maar wat graag met je. Heb jij een of meer flessen V2C Gin weten te bemachtigen en ga je hiervan genieten? Doe dit dan samen met je vrienden – want vriendschap is er voor het leven. We sluiten af met een inspirerende video die het kameraadschap en de Amsterdamse invloeden van deze gin perfect weergeven. 

Lees meer over gin en drinken op lifestyle platform mensgoodlife.

Credits: Sasa Danilovic