woodford-reserve-old-fashioned-week-2023-veroverde-de-nederlandse-bars
woodford-reserve-old-fashioned-week-2023-veroverde-de-nederlandse-bars

Woodford Reserve Old Fashioned Week 2023 verovert de Nederlandse bars

In de maand november brengen whiskeyliefhebbers wereldwijd een toost uit op een ware klassieker: de Old Fashioned. Van 12 tot 19 november neemt Nederland deel aan de Woodford Reserve Old Fashioned Week, een unieke gelegenheid om deze tijdloze cocktail op een creatieve manier te ontdekken. De beste bars in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag demonstreren dat de Old Fashioned, die zijn oorsprong vindt in 1862, nog steeds springlevend is. Laat je verrassen door innovatieve twists op het traditionele recept of leer zelf de perfecte Old Fashioned te bereiden.

De historie van de Old Fashioned

Diep geworteld in het verleden, sinds 1862, is de Old Fashioned een eeuwenoude cocktail. Het recept, met bourbon, suiker en bitters, staat opgetekend in ‘The Bartender’s Guide’ van Jerry Thomas. Eerst bekend als ‘Whiskey Cocktail’, transformeerde het drankje tot de moderne Old Fashioned. Vaak samengesteld met Woodford Reserve Bourbon, suikersiroop en een vleugje bitters, behoudt het zijn unieke karakter. De Woodford Reserve Old Fashioned Week in Nederland biedt een ongekende kans om deze tijdloze cocktail opnieuw te ontdekken. Van Pulitzer’s Bar tot The Flying Dutchmen Cocktails demonstreren de beste bars de samensmelting van innovatie en traditie. Voor nieuwkomers organiseert Lotti’s op 12 november een leerzame sessie over de Old Fashioned, waar kleine aanpassingen een unieke twist kunnen geven.

Internationale allure bereikt Amsterdam met bar take-overs door Swift Londen en Little Red Door Parijs. De week sluit feestelijk af bij Sins of Sal, waar het gerenommeerde Kink uit Berlijn de smaakpapillen zal betoveren. Geniet van deze culinaire reis en ontdek de veelzijdigheid van de Old Fashioned.


Foto credit: Woodford Reserve Old Fashion Week

Woodford Reserve Old Fashioned Week in Nederland

Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1862, is de Old Fashioned een van de oudste cocktails. Het recept, een mix van bourbon, suiker en bitters, werd voor het eerst vastgelegd in ‘The Bartender’s Guide’ van de legendarische Jerry Thomas. Oorspronkelijk eenvoudigweg ‘Whiskey Cocktail’ genoemd, heeft het drankje zich door de jaren heen ontwikkeld tot de moderne Old Fashioned die we vandaag kennen. Vaak wordt deze bereid met Woodford Reserve Bourbon, suikersiroop en een vleugje bitters.

Van basis tot vernieuwing

Voor degenen die willen starten bij de basis, organiseert Lotti’s op 12 november een leerzame sessie over de Old Fashioned. Hier kunnen nieuwkomers en liefhebbers leren hoe kleine aanpassingen in het recept leiden tot een unieke Old Fashioned-ervaring. Op 15 november neemt The Flying Dutchmen Cocktails je mee naar een andere dimensie tijdens een bar take-over van Swift Londen, voor degenen die willen ontdekken hoe een stirred cocktail de zintuigen kan prikkelen. Op 16 november verandert Door 74 in Amsterdam in een hotspot voor cocktailenthousiastelingen met een bar take-over van Little Red Door Parijs, de nummer 6 in de prestigieuze ’50 Best Bars’ ter wereld. De feestelijke afsluiting van de Old Fashioned Week vindt plaats op 20 november bij Sins of Sal, waar het internationaal gerenommeerde bar en restaurant Kink uit Berlijn de week op gepaste wijze afsluit.

Ontdek de deelnemende bars bij jou in de buurt

Benieuwd welke bars bij jou in de buurt deelnemen aan de Woodford Reserve Old Fashioned Week? Bekijk het overzicht op Instagram en laat je verrassen door de diverse creaties en unieke sferen die elke bar te bieden heeft.

Slotwoord

De Woodford Reserve Old Fashioned Week belooft een smaakvolle reis te worden, waarbij vernieuwing en traditie samenkomen. Laat je verleiden door de creativiteit van de beste bartenders en ontdek de diverse interpretaties van deze tijdloze cocktail. Elk slokje vertelt een verhaal, en jij bent de hoofdpersoon. Geniet van deze unieke ervaring en laat de rijke geschiedenis van de Old Fashioned tot leven komen.

Wil je meer ontdekken binnen de categorie drinken? Laat je dan inspireren door andere boeiende verhalen en innovatieve trends op mensgoodlife, het lifestyle blog voor de moderne man. Proef de passie, beleef de smaak en geniet van het goede leven. Enjoy goodlife and continue the journey!