Zo herken jij voortaan een goede limoncello

Limoncello, deze verfrissende citroenlikeur uit het zuiden van Italië is over de hele wereld geliefd. De bekende flessen met het gele drankje herken je uit duizenden! Serveer hem ijskoud en geniet ervan na je maaltijd óf verwerk het in een heerlijke taart of tiramisu.

Limoncello

Het is een Italiaanse drank, gemaakt van (zoals je wel kan verwachten) citroenen, met een alcoholpercentage tussen de 25% en 36%. De hoofdbestanddelen van deze likeur zijn citroenschillen gemengd met alcohol en suiker, en geen toegevoegde smaakversterkers. Als je het ooit gedronken hebt dan herken je de smaak gelijk. Fris, zuur en zoet… zo smaakt het!

Villa Massa

Terug naar 1890, toen de limoncello van de familie Massa ontstond. De Ovale di Sorrento, citroen uit de regio Campania, geeft de citroenboomgaard van de familie Massa een mooie gele kleur en is tevens de citroen die de familie gebruikt voor hun likeur. Deze komt voort uit het originele recept van hun voorouders. Uiteindelijk waren het de broers Sergio en Stefano Massa die de smaak van hun limoncello, gemaakt met trouw aan het land en toewijding aan natuurlijke ingrediënten, met de wereld wilden delen. In 1991 ontstond dan ook: Villa Massa: het eerste bedrijf dat limoncello produceerde, op de markt bracht en overal ter wereld verkocht. Inmiddels is hun kroonjuweel, met de pure Italiaanse smaak, in meer dan 40 landen verkrijgbaar, en zo herken je vrijwel overal een goede, traditionele limoncello!

Waan je door Italië met een heerlijke limoncello, enjoy goodlife!

Vind meer eten en drinken op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.