zo-maak-je-thuis-je-eigen-pornstar-martini
zo-maak-je-thuis-je-eigen-pornstar-martini

Zo maak je thuis je eigen Pornstar Martini

Maar weinig cocktails zijn zo sexy als de Pornstar Martini. Met deze speelse en verleidelijke verrassing maak je van je avond op de bank een avond uit, partying like it’s 1999 – of misschien 2003, wie zal het zeggen?

Wat is een Pornstar Martini?

Hoe de Martini-die-geen-Martini-is een moderne klassieker werd? Dat zal ik je vertellen. Zijn precieze geboortejaar is onduidelijk: sommige bronnen zeggen 1999, andere 2002 of 2003. Het lijdt in ieder geval géén twijfel wie de uitvinder van de Pornstar Martini is: Douglas Ankrah, ‘drinks innovator’, cocktailschrijver en oprichter van de (inmiddels gesloten) bars LAB en Townhouse in Londen.

Zijn originele recept bestond uit vanillewodka, passievruchtenlikeur en passievruchtenpuree, geschud en vervolgens geserveerd met een zogenaamde ‘sidecar shot’ Champagne. De naam kwam zomaar in hem op. “Ik vond het typisch zo’n cocktail die een pornoster zou drinken, verder is er niks seksueels aan”, aldus Ankrah in een interview. Het leek hem gewoon een mooi idee om zijn gasten uit hun comfortzone te lokken door ze iets brutaals te laten bestellen.

Ankrah vond in de combinatie van passievruchten en vanille – Sir Edmond Gin smaakt net zo goed als even beter dan vanillewodka – “a match made in heaven”. En eerlijk is eerlijk, dat is ‘t.

Hoe je zo’n Pornstar Martini thuis maakt?

Stap 1: Koel je Martini-glas;

Stap 2: Schenk 45 ml Sir Edmond Gin in een shaker;

Stap 3: Voeg 15 ml Passoã of passievruchtenlikeur van De Kuyper toe;

Stap 4: Voeg 60 ml passievruchtenpuree toe;

Stap 5: Bestrooi met 2 barspoons vanillesuiker;

Stap 6: Shake, schenk in het gekoelde Martini-glas en garneer met een halve passievrucht;

Stap 7: Vergeet je sidecar Champagne niet (bedoeld om af te wisselen met de cocktail voor een ultieme smaakbeleving).

Martini x Sir Edmond Gin = Pornstar Martini, enjoy goodlife!

Ontdek meer mannendranken en lifestyle nieuws op mannen blog mensgoodlife.